Αρχική » ΕΝΦΙΑ: Πόσο θα πληρώσουμε φέτος και σε πόσες δόσεις

ΕΝΦΙΑ: Πόσο θα πληρώσουμε φέτος και σε πόσες δόσεις

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Και φέτος θα είναι βαρύς ο λογαριασμός ενώ η λυπητερή σύμφωνα με τις πρώτες σκέψεις αναμένεται να έρθει νωρίτερα.

Νέα κεραμίδα έρχεται για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι θα πληρώσουν «τσουχτερό» Ενιαίο Φόρο Ακινήτων Ιδιοκτησίας (ΕΝΦΙΑ). Και φέτος θα είναι βαρύς ο λογαριασμός ενώ η λυπητερή σύμφωνα με τις πρώτες σκέψεις αναμένεται να έρθει νωρίτερα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα περισσότεροι από 750.000 ιδιοκτήτες ακινήτων δεν θα δουν καμία έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ. Η μείωση των -κατ’ ανώτατο- 100 ευρώ που έφερε με τροπολογία το υπουργείο Οικονομικών, αφήνει ουσιαστικά εκτός ελαφρύνσεων τη μεσαία τάξη, η οποία πληρώνει περίπου 1,3 δισ. ευρώ (το 50% του ΕΝΦΙΑ).

Έτσι, οι ιδιοκτήτες που έχουν αστική ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 202.857 ευρώ δε θα δικαιούνται φέτος καμία μείωση στον ΕΝΦΙΑ, καθώς πάνω από αυτό το επίπεδο η έκπτωση των 100 ευρώ μηδενίζεται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 3,488 εκατ. ιδιοκτήτες με ατομικές περιουσίες έως 60.000 ευρώ θα ωφεληθούν με 50-55 ευρώ, κατά μέσο όρο.

Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, όπως αναφέρει η Καθημερινή, θα αναρτηθούν τέλη Ιουλίου στο Taxisnet.

Η πληρωμή του φόρου ακινήτων θα γίνει σε πέντε μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης τον Αύγουστο. Στο υπουργείο Οικονομικών, πάντως, υπάρχουν σκέψεις τόσο για αύξηση των δόσεων (από πέντε σε έξι) όσο και για μετάθεση της πρώτης δόσης και μεταφορά της τον Σεπτέμβριο. Μια πιθανή αύξηση των δόσεων θα έχει όφελος για όλους, δεδομένου ότι θα καταβάλλουν μικρότερο ποσό για μηνιαία δόση.

Πηγή: in.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας