Αρχική » Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ο προεκλογικός λόγος που δημοσιοποιείται από υποψηφίους (περιφερειάρχες-δημάρχους-συμβούλους και λοιπούς διάφορους πονηρούς πολιτευτές) στη Θράκη είναι μία κατάσταση που οδηγεί(κάποιους) πολίτες σε απελπισία. Πέφτουν οι λέξεις (όχι ευτυχώς οι σφαίρες) σας το χαλάζι και ο τραυματισμένος πολίτης (όχι μόνο ο καλλιτέχνης) αναστενάζει.

Ο πολτός κενότητας, φαντασιώσεων, στερεότυπων που καθημερινά εκτοξεύεται από τα χείλη (όχι των ασεβών) των υποψηφίων σου προκαλεί θλίψη για την ποιότητα , τη μόρφωση και την γνώση αυτών που αυτοπροσδιορίζονται ως σωτήρες της περιφέρειας  ΑΜΘ και των Δήμων της Θράκης . Άνθρωποι και ανθρωπάκια , που υπερασπίζονται τετριμμένες θέσεις , που αναμασούν τυπικές πολιτικάντικες αερολογίες , συγκροτούν μία “αυτοδιοικητική” χωριατοσαλάτα, ένα θίασο καμποτίνων.

Από το τεράστιο “πλούτο” του δημόσιου “αυτοδιοικητικού” λόγου των ημερών αλιεύσαμε μερικές σκέψεις-ιδέες -προτάσεις που θεωρούμε ότι είναι ενδεικτικές του κλίματος που σας περιγράψαμε. Δεν έχει νόημα να καταγράψουμε ποιοι φωστήρες τις δημοσιοποίησαν. Η ουσία βρίσκεται στο κενό περιεχομένου λόγου τους.

Ο ένας υποψήφιος ζητάει την επανεκλογή του με το ριζοσπαστικό σύνθημα “ Ξανά μαζί”. Τι εννοεί άραγε; Ότι χώρισε , επέστρεψε μετανιωμένος και ζητάει συγχώρηση από τους ψηφοφόρους, από τους οποίους ζητάει να είναι “ξανά μαζί”. Όλοι μαζί; Ή κάποιοι; Χωράνε όλοι μαζί όμως στο Δημαρχείο; Κι έχουν τα ίδια συμφέροντα και επιθυμίες “νύφες και γαμπροί”; Και γιατί θέλει “ξανά μαζί”  αν ο “γάμος”  απέτυχε;

Άλλος υποψήφιος στο κεντρικό του σύνθημα δίνει “Ραντεβού με την αλήθεια”. Εκπροσωπεί όπως ο Χριστός την αλήθεια. Ποια είναι αυτή, δεν μας λέει. Πότε και πως την συνάντησε δεν γνωρίζουμε. Πάντως την κατέχει και σε ένα “ραντεβού” με τους ψηφοφόρους θα την αποκαλύψει.

Άλλος (ή άλλη δεν θυμάμαι)  προτάσσει το σύνθημα “ να δώσουμε στον Έβρο μας την αγάπη που του αξίζει”  Aν ξεπεράσουμε το κτητικό -μας δεν μπορούμε να διανοηθούμε τα καλά, τους τόννους αγάπης που αξίζει ο Έβρος. Πόση άραγε αγάπη του αξίζει ; Κανείς δεν το γνωρίζει , εκτός του (ή της;)  υποψηφίου συμβούλου.

Μέσα σ΄ αυτόν τον ορυμαγδό , υποψήφιος περιφερειάρχης εμπνεύσθηκε το φοβερό και τρομερό σύνθημα “ Σας προσκαλώ να περπατήσουμε μαζί στη νέα εποχή” .

Ευγενική η πρόσκληση . Αλλά αυτές απευθύνονται για γεύματα και νυχτερινές εξόδους. Να περπατήσουμε; Και πως θα κατακτηθεί η νέα εποχή με περπατησιά; Ρεμβάζοντας και τραγουδώντας; Η νέα εποχή απαιτεί ταχύτητα , γρήγορους ρυθμούς . Σπιρτάδα και όχι νωχέλεια . Όπως είπε και ο Τσαρούχης “ Αυτός ο τόπος εκδικείται όσους τον παίρνουν στα σοβαρά”. Γι΄ αυτό μεγαλουργούν όσοι διακρίνονται στην κλοτσοπατινάδα.

                                                                                        Λαυρέντης

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας