Αρχική » Στο στόχαστρο της Τουρκίας οι: Λήμνος, Σαμοθράκη, Θάσος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Ρόδος, Κάρπαθος, Σύμη, Κω

Στο στόχαστρο της Τουρκίας οι: Λήμνος, Σαμοθράκη, Θάσος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Ρόδος, Κάρπαθος, Σύμη, Κω

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Στο στόχαστρο της Τουρκίας οι: Λήμνος, Σαμοθράκη, Θάσος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Ρόδος, Κάρπαθος, Σύμη, Κω

Μετά τον Εβρο η Άγκυρα αυξάνει την πολεμική της ετοιμότητα και στο Αιγαίο. Σύμφωνα με αξιωματούχους του τουρκικού ΓΕΕΘΑ ο Τούρκος ΥΠΑΜ, Χ,Ακάρ, έδωσε διαταγή για εντατικές αποβατικές ασκήσεις λέγοντας πως η “Ελλάδα έχασε το δικαίωμα ιδιοκτησίας σε 23 νησιά και πρέπει να δοθεί απάντηση”

Ολα δείχνουν πως έρχονται “θερμές” εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά καθώς, η Αγκυρα δίνει συνέχεια στο προχθεσινό τελεσίγραφο του Χ,Ακάρ λέγοντας πως “η Ελλάδα έχασε το δικαίωμα χρήσης των νησιών”! Μία μέρα μετά την δήλωση με την οποία ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, απαίτησε την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου γιατί η Ελλάδα “παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες“, στο χορό των προκλήσεων μπήκε και ο τουρκικός Τύπος με τις “ναυαρχίδες” του Ρ.Τ. Ερντογάν να “πυροβολούν” την Ελλάδα για παραβίαση συνθηκών.

Χθες, η Γενί Σαφάκ σε δημοσίευμά της καλεί την Ελλάδα να σταματήσει τις παραβιάσεις ισχυριζόμενη πως η Αθήνα παραβιάζει τις συνθήκες της Λοζάνης και των Παρισίων. Μάλιστα, το εν λόγω δημοσίευμα παρουσιάζει και χάρτη (φωτό) που δείχνει τις αξιώσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τι ακριβώς εννοεί ο Χουλουσί Ακάρ με τις δηλώσεις του. Στον χάρτη παρουσιάζονται τα νησιά του Αιγαίου – που ανήκουν στην Ελλάδα- και κατά την ερμηνεία της Τουρκίας δεν πρέπει να έχουν καθόλου στρατό. Η εφημερίδα αναφέρει ακόμα πως τον τελευταίο καιρό σε 23 νησιά η Ελλάδα χτίζει στρατιωτικά φυλάκια. Παράλληλα, και δεύτερη τουρκική εφημερίδα, η Star κυκλοφορεί με τίτλο: “Να αποσύρεις τα όπλα” και γράφει ότι “Η Ελλάδα έχασε το δικαίωμα χρήσης των νησιών (σ.σδ εν μιλά για ελληνική κυριαρχία αλλά για δικαίωμα χρήσης) επειδή παραβίασε διεθνείς συνθήκες”.

Εντονη ανησυχία προκαλεί και η κατακλείδα του άρθρου του Anadolu όπου η δημοσιογράφος, Zehra Nur Duz, προχωρά σε ωμό εκβιασμό και συνδέει τις δηλώσεις Χ.Ακάρ με την κρίση των Ιμίων, λέγοντας: “Η μακρόχρονη (decades long) διαμάχη μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας σχετικά με τα ακατοίκητα νησιά του Αιγαίου έφερε τις δύο χώρες στο χείλος ένοπλης αντιπαράθεσης το 1996… Ο Τούρκος ΥΠΑΜ έδωσε διαταγή να αυξηθεί η πολεμική ετοιμότητα στις χερσαίες δυνάμεις καθώς και στο Ναυτικό. Τα νησιά χωρίζονται σε 3 κατηγορίες και πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα. Μερικά από αυτά είναι η Λήμνος, Σαμοθράκη, Θάσος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Ρόδος, Κάρπαθος, Σύμη, Κως κτλ”.

Πηγή: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας