Αρχική » Σε…ρότα ανάπτυξης η αγορά ακινήτων στην Αλεξανδρούπολη

Σε…ρότα ανάπτυξης η αγορά ακινήτων στην Αλεξανδρούπολη

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Κινητικότητα στην κτηματαγορά της Αλεξανδρούπολης έχει ήδη αρχίσει να φέρνει η επικείμενη (μετά το Πάσχα) προκήρυξη διαγωνισμού από το ΤΑΙΠΕΔ για την υποπαραχώρηση δραστηριοτήτων στο λιμάνι της πόλης, η οποία αναμένεται εύλογα να ενταθεί κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, δεδομένου μάλιστα ότι για το συγκεκριμένο λιμάνι, όπως και για της Καβάλας, έχει προ πολλού και κατ’ επανάληψη διατυπωθεί ενδιαφέρον από πλευράς των ΗΠΑ, μέσω του Αμερικανού πρέσβη στη χώρα μας Τζέφρι Πάιατ. Ήδη, όπως αναφέρουν στη «Ν» παράγοντες της τοπικής αγοράς, εταιρείες από την Ευρώπη και την Ελλάδα εκφράζουν τους τελευταίους μήνες ενδιαφέρον για ακίνητα κοντά στο λιμάνι ή για γραφεία στο κέντρο της πόλης.

Επαγγελματικά ακίνητα εν όψει της υποπαραχώρησης δραστηριοτήτων στο λιμάνι, αλλά και του έργου του LNG από τον Όμιλο Κοπελούζου, όπως σημειώνει ο κ. Γιώργος Γλήνιας, broker της REMAX Αλεξανδρούπολης, καταγράφεται επίσης ενδιαφέρον για χώρους γραφείων.

Παράλληλα, ευρωπαϊκές εταιρείες λιανικού εμπορίου, λ.χ. ειδών σπιτιού και καθημερινής φροντίδας (τύπου ΚΕΑ, αλλά όχι το ΙΚΕΑ) αναζητούν ακίνητα για δημιουργία πολυκαταστημάτων, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αρκετά τέτοια ακίνητα στην πόλη

Σύμφωνα με άλλη πηγή, ελληνική εταιρεία αναζητεί χώρο γύρω ή και μέσα στο λιμάνι, με σκοπό να παράσχει μεταφορικό έργο και γενικότερα έχει αρχίσει να εκδηλώνεται ενδιαφέρον για επαγγελματικά ακίνητα, κυρίως μεγάλους χώρους για αποθήκες αλλά και ακίνητα γραφείων και διαμερίσματα διαμονής λόγω των δρομολογημένων εξελίξεων στο λιμάνι. Κατά πληροφορίες, έχει εκδηλωθεί σχετικό ενδιαφέρον και για τις παλιές εγκαταλελειμμένες αποθήκες της ΚΥΔΕΠ, που είναι πολύ κοντά στο λιμάνι (σσ: για τις ίδιες αποθήκες, πάντως, προτείνεται από πλευράς των επαγγελματιών τροφίμων της πόλης η δημιουργία Κεντρικής Αγοράς, ενώ φέρονται να έχουν βολιδοσκοπηθεί και από αλυσίδα σούπερ μάρκετ). Γενικότερα, δε, την τελευταία διετία, όπως σημειώνει η κ. Ελένη Κουφάκη, ιδιοκτήτρια του μεσιτικού γραφείου Quest Real Estate στην Αλεξανδρούπολη, η τοπική κτηματαγορά κινείται ανοδικά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια της βαθιάς κρίσης, με ζήτηση κυρίως για διαμερίσματα προς αξιοποίηση για Airbnb. Κατά την ίδια, δεν υπάρχει ακόμη ιδιαίτερη ζήτηση για επαγγελματικά ακίνητα εν όψει των υποπαραχωρήσεων δραστηριοτήτων του λιμανιού σε ιδιώτες, πάντως η πόλη αναμένει εναγωνίως αυτές τις εξελίξεις.

Αυξανόμενο είναι επίσης το ενδιαφέρον, σύμφωνα τόσο με την κ. Κουφάκη όσο και με τον κ. Γλήνια, από Βούλγαρους για παραθαλάσσιες μονοκατοικίες και από Ρουμάνους για μικρά διαμερίσματα. Ωστόσο, όπως σημειώνει ο κ. Γλήνιας, το budget που διαθέτουν οι περισσότεροι από αυτούς είναι μικρό σε σύγκριση με τις τιμές της παραλιακής ζώνης της περιοχής, που κινούνται σε 50.000-60.000 ανά τ.μ. και πολλοί από αυτούς κατευθύνονται τελικά πιο δυτικά, μέχρι την Καβάλα, όπου υπάρχει μεγαλύτερη ακτογραμμή και χαμηλότερες τιμές.Οι δε Βούλγαροι ενδιαφέρονται επίσης για παραθαλάσσια ακίνητα προς εμπορική αξιοποίηση, ακόμη και για ξενοδοχείο στην παράκτια περιοχή της Αλεξανδρούπολης, όπως πρόσφατα εκφράστηκε σχετικό ενδιαφέρον από Βούλγαρο πελάτη, ενώ άλλος πελάτης από την ίδια χώρα έχει προβεί ήδη σε πράξη και έχει αγοράσει έκταση σε παραλιακή περιοχή της Σαμοθράκης, όπου σκοπεύει να προβεί σε τουριστική επένδυση -συγκρότημα με βιλίτσες-της τάξης των 2 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας