Αρχική » Πόλος έλξης διεθνών επενδυτών η Αλεξανδρούπολη

Πόλος έλξης διεθνών επενδυτών η Αλεξανδρούπολη

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Στην Αλεξανδρούπολη στρέφονται, όπως όλα δείχνουν, τα βλέμματα διεθνών παικτών στον τομέα των επενδύσεων μετά και την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ για την προκήρυξη του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του λιμένα της ακριτικής πόλης μετά το Πάσχα.

Η Αλεξανδρούπολη, στρατηγικά χωροθετημένη στο σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης, τμήμα του άλλοτε Δρόμου του Μεταξιού, διαθέτει πλεονεκτήματα που λίγες πόλεις διαθέτουν στην περιοχή Εγνατία Οδός, σιδηροδρομικό δίκτυο, αεροδρόμιο, λιμένας, βιομηχανική περιοχή και ενεργειακά projects είναι μερικά από τα hot spots της εβρίτικης πρωτεύουσας.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα logistics έχει υπογράφει από το 2017 συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Βούλγαρου ομολόγου του Μπόικο Μπορίσοφ για την υλοποίηση του διαδρόμου σύνδεσης των λιμένων Αλεξανδρούπολη και Μπουργκάς (Sea2Sea project). Η σύνδεση αυτή θα προσφέρει το μοναδικό πλεονέκτημα της παράκαμψής των στενών του Βοσπόρου για την απευθείας μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων (containers) μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου.

Οι δύο πρωθυπουργοί υποστηρίζουν και την κατασκευή του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG FSRU) ανοιχτά της Αλεξανδρούπολη, ο οποίος μαζί με τον TAP και τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό IGB δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ενός ενεργειακού hub στα Βαλκάνια.

Εν προκειμένω, η ανάπτυξη του FSRU Αλεξανδρούπολη έχει δώσει μια νότα αισιοδοξίας στην πόλη, αφού θα δημιουργήσει δεκάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά τη λειτουργία. Σε συνδυασμό δε με τη νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της βιομηχανικής περιοχή του Αβαντα που θα τεθεί σε λειτουργία το 2022, η Αλεξανδρούπολη θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τις σύγχρονες ενεργειακές υποδομές στη νοτιοανατολική Ευρώπη, φιλικές προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Επιπλέον, το FSRU Αλεξανδρούπολη θα δώσει νέα διάσταση και ζωή στο λιμάνι λόγω των εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών που θα απαιτηθούν, όπως αποθήκες, ρυμουλκά, τροφοδοσίες, ανταλλακτικά, καύσιμα, μεταφορές αποβλήτων κ,λπ., ενώ και το εργατικό δυναμικό της πόλης θα ωφεληθεί είτε από την εργασία του στην εταιρία διαχειριστή του έργου είτε από την παροχή υπηρεσιών και εξοπλισμού.

Αυτές τις προοπτικές βλέπουν θετικά τόσο το ΤΑΙΠΕΔ όσο και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για το λιμάνι τις Αλεξανδρούπολη, οι οποίοι επισκέπτονται όλο και συχνότερα την περιοχή Ανάμεσά τους Κινέζοι, Αμερικανοί, Γερμανοί, Άραβες και Τούρκοι είναι έτοιμοι να κονταροχτυπηθούν για το επόμενο success story στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων.

Πηγή εφημερίδα “ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας