Αρχική » Οι «σωτήρες» της Περιφέρειας ΑΜΑΘ και οι «ξεροκέφαλοι» αριθμοί

Οι «σωτήρες» της Περιφέρειας ΑΜΑΘ και οι «ξεροκέφαλοι» αριθμοί

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ας παρατηρήσουμε τους “ξεροκέφαλους” αριθμούς.

Σύμφωνα με την Eurostat η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης είναι η φτωχότερη περιφέρεια της Ελλάδας και μία από τις φτωχότερες της Ευρ. Κοινότητας (46% του κατά κεφαλήν κοινοτικού ΑΕΠ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης  έχει τους κατοίκους με το χαμηλότερο κατα κεφαλήν ΑΕΠ της χώρας 11432 ευρώ (έναντι 22.204 της Αττικής).

Στις επόμενες δεκαετίες η Αν. Μακεδονίας- Θράκης , όπως όλη η Ελλάδα, θα έλθει αντιμέτωπη με μια δραματική εξέλιξη: ο πληθυσμός της θα συνεχίσει να μειώνεται και να γερνά. Μια προοπτική που θα οδηγήσει στο τέλος της τη σημερινή κοινωνία με τη μορφή που τη γνωρίζουμε.

Η Αν. Μακεδονία- Θράκη , όπως το σύνολο της χώρας, βιώνει μια τραγωδία στα χρόνια της κρίσης, τη μεγάλη φυγή του έμψυχου επιστημονικού πλούτου της. Αυτές οι διαπιστώσεις που είναι “ξεροκέφαλες” και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν , έρχονται απέναντι στις δηλώσεις και διακηρύξεις των υποψηφίων Περιφερειαρχών Αν. Μακεδονίας- Θράκης που διακρίνονται για τον βερμπαλισμό τους , την κενολογία, τους γελοίους επιθετικούς αφορισμούς. Όποιος διαβάσεις με προσοχή τους λόγους και τις συνεντεύξεις τους θα διακρίνει δια γυμνού οφθαλμού να διακινούνται ατεκμηρίωτες και  ανεδαφικές “ιδέες” , να καταναλώνονται ευχολόγια ενώ απουσιάζουν δραματικά ο επιστημονικός και τεκμηριωμένος λόγος. Υποψήφιοι περιφερειάρχες (αλλά και οι ορντινάντσες τους υποψήφιοι σύμβουλοι τους) παρακαλούνται όταν θ΄ αναφέρονται στην “ανάπτυξη της περιφέρειας  ΑΜΘ” στη λύση των προβλημάτων  της και στα “ οράματα τους” γι΄ αυτήν να δημοσιοποιούν ποια πρότυπα- μοντέλα  περιφερειακής πολιτικής  προτείνουν για την περιοχή, ποιους δείκτες (εισροές-εκροές) θα χρησιμοποιηθούν , ποια εγγυημένα χρηματικά πρωτόκολλα  έχουν εντοπίσει για άντληση πόρων (πέραν του ΕΣΠΑ), ποιες επιπτώσεις-διαχύσεις θα παραχθούν και ποιοι θα ωφεληθούν , πόσο χρήσιμα και υλοποιήσιμα είναι διάφορα “μεγάλα έργα” που προτείνονται. Θα πρέπει να κόψουν εκφράσεις όπως “ η περιοχή μας έχει όλα τα εχέγγυα για να αποτελέσει μια πρότυπη ευρωπαϊκή περιφέρεια” και “ να αναδειχθούμε σε περιφέρεια πρότυπο σε ολόκληρη της Ευρώπη” , γιατί είναι πομφόλυγες και φληναφήματα που ανταποκρίνονται σε εκθέσεις ορεινού δημοτικού σχολείου.

Όταν ανοίγουν το στόμα τους να καταθέτουν μοντέλα μεγέθυνσης με ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα και εξασφαλισμένες μελέτες και χρηματοδοτήσεις. Τα ωραία λόγια ας τ΄ αφήσουν για τα φλερτ .

Τα στοιχεία  της εισαγωγής του άρθρου απαιτούν σοβαρούς , ικανούς και παραγωγικούς, δηλαδή έξυπνους και μεταρρυθμιστές υποψήφιους περιφερειάρχες .

Αντιθέτως συνήθως κακαρίζουν οι ξερόλες.

                                                                              Δ.Π.Δ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας