Αρχική » Ο Βίτσας και τα «βίτσια» του!

Ο Βίτσας και τα «βίτσια» του!

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Δεν εξηγείται αλλιώς! Ο Δήμαρχος της Σαμοθράκης (συνεπικουρούμενος πάντα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Παπά), έχει ως βίτσιο να ταξιδεύει με το καράβι από την Σαμοθράκη, όταν είναι γεμάτο με σκουπίδια!!!

Μια εβδομάδα πριν, κατέβηκε στην Αθήνα για να συναντήσει τον Υπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό, για να συζητήσουν για την «αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με την Αλεξανδρούπολη», όπως μας γράφει και στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε υπερηφάνως! Διαβάζουμε λοιπόν ότι Δήμαρχος και Πρόεδρος, κατάφεραν να διεκδικήσουν και να πετύχουν, δύο επιπλέον δρομολόγια ανά μήνα, για την μεταφορά ΟΧΛΗΡΩΝ ΦΟΡΤΙΩΝ!!!

Να θυμίσουμε ότι ένα περίπου χρόνο πριν ο πλοιοκτήτης  της SAOS FERRIES Φώτης Μανούσης, προειδοποιούσε για τα αυτονόητα! Ότι από τον Σεπτέμβριο θα σταματήσει τη μεταφορά των απορριμμάτων με το πλοίο της γραμμής όταν αυτό μεταφέρει επιβάτες. Πρότεινε μάλιστα στον Δήμο, να διεκδικήσει από το Υπουργείο ξεχωριστά δρομολόγια για την μεταφορά των απορριμμάτων και άλλων οχληρών φορτίων, όπως γίνεται και σε άλλα νησιά στην Ελλάδα. Όταν κάποιοι στον Δήμο αμφισβήτησαν ότι υπάρχει τέτοια δυνατότητα, ο Μανούσης δημοσιοποίησε τις σχετικές συμβάσεις, όπως ισχύουν για ανάλογες περιπτώσεις σε άλλα (όμως) νησιά της χώρας! Έτσι αναγκάστηκε ο παπάς και τα άλλα εξαπτέρυγα να ομολογήσουν ότι ακόμη κι αν υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες, για ξεχωριστά δρομολόγια οχληρών φορτίων, ο Δήμος δεν θα τα διεκδικήσει, για να μην «κάνει … πλουσιότερο τον Μανούση» (!!!).

Στην «προχθεσινή» συνάντηση στο Υπουργείο όμως, τα ξεχωριστά δρομολόγια για τα οχληρά φορτία, … ανακαλύφθηκαν! Τελικά υπάρχουν βρε παιδί!                 Καλά τα έλεγε ο Μανούσης! Ναι αλλά πως βγαίνουμε τώρα να το πούμε; «Ο Μανούσης τώρα…δικαιώνεται»; Όχι βέβαια!

Έτσι εμπνεύστηκαν ένα κόλπο! Ανακοίνωσαν λοιπόν, ότι … «πετύχανε» (μιλάμε τώρα για κούραση, όχι αστεία), δύο επιπλέον δρομολόγια τον μήνα, για οχληρά φορτία, … ΠΛΗΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ!!! Έ, από δω και μετά αρχίζει η πλάκα!     (Ο Βίτσας ξεκίνησε πρώτος όμως).

Τι δεν καταλαβαίνεται;

Είναι «οχληρό φορτίο», το σκουπιδομάνι της Σαμοθράκης; Που εμείς, τόσο κόπο κάνουμε καθημερινά για να το παράξουμε!

Το Σαμοθρακίτικο σκουπίδι, δεν μυρίζει κυρίες και κύριοι μου! Ευωδιάζει, σαν την Άνοιξη! Ειδικά Αύγουστο μήνα, με 40 βαθμούς, για δυόμιση ώρες στο γκαράζ του πλοίου.

Στο κάτω κάτω, τι θέλετε τώρα; Εμείς γουστάρουμε όπου πηγαίνουμε με το καράβι να παίρνουμε και τα σκουπίδια μας μαζί για βόλτα! Και με το ΚΤΕΛ να ταξιδεύαμε, θα βάζαμε στην διπλανή πολυθρόνα, την σακουλίτσα μας με τα σκουπιδάκια μας!

Έχουμε τον Παπά για Πρόεδρο και τον Βίτσα για Δήμαρχο και έχουμε επίσης και τα … βίτσια μας! Ποιοι είστε εσείς που θα μας κάνετε κουμάντο; Βίτσιο μας και καπέλο μας!

Μπορεί βέβαια όλα τα παραπάνω να μην φαίνονται λογικά σε όλους τους Σαμοθρακίτες, αλλά το σημαντικότερο δεν είναι σε πόσους Σαμοθρακίτες φαίνονται λογικά! Το σημαντικότερο είναι να μην πάρει χαμπάρι τα βίτσια μας, κανένας «ευαίσθητος» εκεί στις Βρυξέλες και μετά … ποιος Παπάς και ποιος κουμπάρος; Ποιος Σαντορινιός και ποιος Βίτσας;

Επίσης:

Στο ίδιο Δελτίο Τύπου, για την πολύ πετυχημένη συνάντηση στο Υπουργείο του Σαντορινιού, ανακοινώνουν και … «πιθανότητες» και «δυνατότητες», (ξαναγράφω: πιθανότητες), για επιπλέον συνδέσεις του νησιού με (επιπλέον) τέσσερα (4) λιμάνια! Τσιγκουνιές τους έπιασαν εκείνο το πρωί στο Υπουργείο. Γιατί δεν ανακοίνωσαν δηλαδή … δεκατέσσερα; Σάμπως τα τέσσερα θα τα δούμε; Από τον Νοέμβριο και μετά, … ποια Κυβέρνηση ζει και ποια πεθαίνει καθαρά Συριζέικες λογικές και τακτικές; Σε άλλη ευκαιρία θα σας εξηγήσω γιατί!

Είναι όμως κι αυτό στα … βίτσια μας! Αυτοί να μας υπόσχονται … συνδέσεις και εμείς να χαιρόμαστε!

Βιτσιόζος Σαμοθρακίτης

Ευχαριστώ για την φιλοξενία         

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας