Αρχική » 4η Συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής

4η Συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη Ζαρίφειο Παιδαγωγική Ακαδημία στην Αλεξανδρούπολη η 4η Συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, για τέταρτη συνεχή χρονιά, την Κυριακή 21 Απριλίου 2019, σε συνεργασία με το Σύλλογο Μουσικών Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, εν όψει της εορτής του Πάσχα.

Ύμνοι της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας, εναρμονισμένοι κατά τα πρότυπα της δυτικής μουσικής από σημαντικούς Έλληνες μουσουργούς του 19ου και του 20ού αιώνα, όπως ο Άνθιμος Νικολαΐδης, ο Νικόλαος Αυγερινός, ο Δημήτριος Λάλλας, ο Αιμίλιος Ριάδης παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο φιλόμουσο κοινό της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου. Κορυφαίο γεγονός αποτέλεσε η πρώτη πανελλήνια εκτέλεση του έργου SalveRegina του Ιταλού συνθέτη AntonioCaldara (1670-1736) για τέσσερις μονωδούς, μικτή τετράφωνη χορωδία και ορχήστρα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς κατά τον χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου επενδύει στον πολιτισμό μέσω επιλεγμένων, ποιοτικών δράσεων, όπως η συναυλία θρησκευτικής μουσικής. «Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μουσικών Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης επιχειρούμε μέσω των ύμνων και της μουσικής σπουδαίων Ελλήνων Μουσουργών να εμπνεύσουμε αισθήματα βαθιάς ευλάβειας και ψυχικής ανάτασης που θα μας οδηγήσουνστην Εβδομάδα των Παθών», σημείωσε ο κ. Πέτροβιτς ευχόμενος Καλή Ανάσταση, με προσωπική και οικογενειακή Υγεία, Χαρά και Προκοπή.

Στην 4η Συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής συμμετείχαν ως σολίστ η Στέλλα Αδαμίδου, η ΡιψιμέΝτανιελιάν, η Παναγιώτα Παρούση, η Μαρία Ροροπούλου, η Ιωάννα Τσιλιμίγκα, ο Βαγγέλης Μάμμος και ο Φάνης Ρορόπουλος, καθώς και η Μικτή Χορωδία και Ορχήστρα του Ωδείου Φαέθων Αλεξανδρούπολης και του Ωδείου Κόψα Κομοτηνής. Διηύθυνε ο Δρ. Αθανάσιος Τρικούπης, μεταδιδάκτορας ερευνητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., ο οποίος επιμελήθηκε το συνολικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου τίμησε τον Αθανάσιο Τρικούπη για τη διαχρονική προσφορά του στη μουσική παιδεία, και τηΛουσινέΓκασπαριάν, Διευθύντρια της Χορωδίας του Ωδείου ΦΑΕΘΩΝ Αλεξανδρούπολης, τη ΝέλληΣταχοσίδου, Διευθύντρια της Χορωδίας του Ωδείου ΚΟΨΑ Κομοτηνής, τηΡιψιμέΝτανελιάν, Καθηγήτρια Μονωδίας του Ωδείου ΕΥΦΩΝΟΝ Ξάνθης, την Ηλέκτρα Εφρεμίδου, Καθηγήτρια της Ορχήστρας τουΩδείου ΦΑΕΘΩΝ, την Υψίφωνο Στέλλα Αδαμίδου, την Υψίφωνο Ιωάννα Τσιλιμίγκα, την Υψίφωνο Παναγιώτα Παρούση, την Υψίφωνο Μαρία Ροροπούλου, τον Τενόρο Θεοφάνη Ρορόπουλο, τον Βαρύτονο Ευάγγελο Μάμο, για τη διαχρονική συμβολή τους στις Συναυλίες Θρησκευτικής Μουσικής που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου με πρώτες πανελλήνιες εκτελέσεις έργων κορυφαίων μουσουργών της Δυτικής Ευρώπης και με παρουσιάσεις άγνωστων αριστουργημάτων της έντεχνης ελληνικής μουσικής δημιουργίας.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας