Αρχική » Προστασία α’ κατοικίας: Η κυβέρνηση προχωρά μονομερώς στην κατάθεση της ρύθμισης την Παρασκευή

Προστασία α’ κατοικίας: Η κυβέρνηση προχωρά μονομερώς στην κατάθεση της ρύθμισης την Παρασκευή

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου αναμένεται να κατατεθεί η ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, στη βάση της συμφωνίας κυβέρνησης – τραπεζών.

 

Όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, η συζήτηση με τους εποπτικούς θεσμούς του τραπεζικού συστήματος θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή για την αποσαφήνιση τεχνικών λεπτομερειών.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως προχωρά μονομερώς σε αυτή την ενέργεια, καθώς νωρίτερα σήμερα ο Ντέκλαν Κοστέλο δήλωσε πως ο στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία έως τις 5 Απριλίου, κάτι το οποίο σημαίνει πως η κυβέρνηση κινείται μονομερώς.

Όπως τόνισε ο ίδιος, είναι μια «σύνθετη συζήτηση» διότι, αφενός επιδιώκεται η προστασία των αδύναμων δανειοληπτών αφετέρου η επιδότηση της δόσης δανείων.

«Ο σχεδιασμός έχει μεγάλη σημασία», είπε και τόνισε πως προβλήματα που προέκυψαν από τονόμο Κατσέλη θα πρέπει να αποφευχθούν.

«Θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν θα υπάρξουν αντίστοιχα προβλήματα με αυτά του νόμου Κατσέλη», σημείωσε και επεσήμανε πως αν και το δημοσιονομικό κόστος φαίνεται διαχειρίσιμο, ωστόσο θα ανέλθει στα 800 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα τετραετίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece το πλέον ακανθώδες πρόβλημα στις διαβουλεύσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας είναι στην παρούσα φάση τα όρια προστασίας, με την ελληνική πλευρά να επιμένει στα όρια που έχει συμφωνήσει με τις τράπεζες και τους θεσμούς να αντιπροτείνουν αισθητά χαμηλότερα όρια.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας