Αρχική » ΕΒΖ: «Επέστρεψε» το Innovation Brain

ΕΒΖ: «Επέστρεψε» το Innovation Brain

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ξανά σε ρόλο «σωτήρα» Luclcas Fecker, με στήριξη από ομάδα παραγωγών

Θετικές εξελίξεις για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, όσον αφορά το θέμα της εξυγίανσής της από επενδυτή, σηματοδότησε η χθεσινή ημέρα, καθώς σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ο παλιός «γνωστός» της EBZ, Lulcas Feclcer, επικεφαλής του fund «Innovation Brain», παρουσίασε πρόταση η οποία γίνεται αποδεκτή ως βάση συζήτησης από την Τράπεζα Πειραιώς, κήρια πιστώτρια τράπεζα της ζαχαροβιομηχανίας.

Οι ίδιες πηγές εκφράζουν αισιοδοξία ότι το εγχείρημα θα ολοκληρωθεί με επιτυχία. Ο κ. Feclcer έχει στο πλευρό του ομάδα τευτλοπαραγωγών, που έχουν ιδρύσει την «Hellenic Farmers Company ΙΚΕ», ενώ φέρεται επίσης να έχει αποδείξει («proof of funds») ότι διαθέτει τα απαραίτητα κεφάλαια και θα ακολουθήσει η διαδικασία του «due deligence», για διάστημα έξι εβδομάδων. Με την ολοκλήρωσή της διαδικασίας αυτής θα υπάρξει και η τελική δεσμευτική πρόταση εξαγοράς από τον επενδυτή.

Προσωρινό αίτημα

Όσον αφορά το δικαστικό αίτημα υπαγωγής της ΕΒΖ στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα, δηλαδή το αίτημα για εξυγίανση της εταιρείας, αυτό σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα κατατεθεί εντός του Απριλίου και σε περίπτωση που δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον κ. Feclcer θα κατατεθεί προσωρινό αίτημα με την Τράπεζα Πειραιώς και στη συνέχεια το τελικό, δηλαδή η πρόταση εξυγίανσης από το επενδυτικό σχήμα του κ. Feclcer.

Από τους κύκλους του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης επισημαίνεται επίσης ότι η συγκεκριμένη πρόταση καθιστά εφικτή και τη συνέχιση της παραγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψήφιοι επενδυτές δέχονται να αναλάβουν τη φετινή τευτλοπαραγωγή και η προαναφερόμενη «Hellenic Farmers Company ΚΕ» θα υπενοικιάσει το εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ και ίσως και το εργοστάσιο στην Ορεστιάδα.

Πηγή εφημερίδα”ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας