Αρχική » Ρίγανη Σαμοθράκης και νεανική επιχειρηματικότητα

Ρίγανη Σαμοθράκης και νεανική επιχειρηματικότητα

από statusradio.gr
0 σχόλιο

ΚΡΕΜΑ χεριών και σαπούνι για πιτυρίδα με αιθέριο έλαιο ρίγανης είναι τα δυο προϊόντα που σχέδιασαν και παρασκεύασαν μαθητές του 2ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης μέσα από τη συμμετοχή τους σε ένα καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας νέων.

Το πρόγραμμα βασίζεται σε ιδέα του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, μέλος του παγκόσμιου οργανισμού εκπαίδευσης & επιχειρηματικότητας Junior Archievement Worldwide, στο οποίο συμμετέχουν μαθητές από 122 χώρες.
Οι μαθητές του Έβρου έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα εικονική επιχείρηση που επιδιώκει οι ανερχόμενοι επιχειρηματίες να κατανοήσουν την υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας. Καθοδηγούμενοι από το όραμά τους να συνδέσουν την επιχειρηματικότητα με ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό τοπικό προϊόν, τη ρίγανη Σαμοθράκης, δημιούργησαν την επιχείρηση Oregano Care και έφτιαξαν δυο βιολογικά προϊόντα, σαπούνι και κρέμα, από αιθέριο έλαιο με βάση τη ρίγανη του νησιού. Πρόκειται για ξεχωριστή ποικιλία ρίγανης, ένα από τα 128 εναπομείναντα είδη της αυτοφυούς βλάστησης των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών Σαμοθράκης, που διακρίνεται για τις εξαιρετικές της ιδιότητες.

Τα δύο προϊόντα έχουν γραφή Braille γιατί τα παιδιά επιδιώκουν να περάσουν το μήνυμα ότι και τα άτομα με ειδικές ικανότητες δικαιούνται να έχουν ίση πρόσβαση στα καταναλωτικά αγαθό. Αρωγοί στην προσπάθεια των μαθητών στάθηκαν εκπαιδευτικοί, επιχειρήσεις κι επιστήμονες που πίστεψαν στην ιδέα τους και την στήριξαν όσο καλύτερα μπορούσαν.

Πηγή εφημερίδα “ΥΠΑΙΘΡΟΣ”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας