Αρχική » Κίνητρα για την ενίσχυση μμε στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο

Κίνητρα για την ενίσχυση μμε στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ για επιχειρήσεις σε Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Χρηματοδοτικά κίνητρα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρέχει το πρόγραμμα «Σχέδιο επιχορήγησης για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για ανάπτυξη και επέκταση πέρα από τις τοπικές αγορές». Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη μεθοριακή περιοχή Ελλάδας – Βουλγαρίας μέσω της επέκτασης της οικονομικής δραστηριότητας σε νέες αγορές και προϊόντα.

Η συνολική ενδεικτική δημόσια δαπάνη της πρόσκλησης ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ, που αναλύεται σε 8,5 εκατ. ευρώ από κονδύλια του ΕΤΠΑ και 1,5 εκατ. ευρώ από την Εθνική Συνεισφορά της Ελλάδας και της Βουλγαρίας. Η πρόσκληση χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg VΑ «Ελλάδα – Βουλγαρία 20142020», Άξονας Προτεραιότητας 1: «Μια ανταγωνιστική και καινοτόμος διασυνοριακή περιοχή», Ειδικός Στόχος 2: «Ενίσχυση της
ικανότητας των μμε για επέκταση πέρα από τις τοπικές αγορές».

Η προθεσμία για την ολοκλήρωση κάθε επένδυσης επιχορηγούμενης από πρόσκληση ανέρχεται στα τρία έτη. Η ημερομηνία έναρξης κάθε επενδυηκού έργου προσδιορίζεται στην εκάστοτε αίτηση του δικαιούχου, δεν μπορεί ωστόσο να ανάγεται σε χρόνο προγενέστερο της δημοσιεύσεως της πρόσκλησης, ενώ η ημερομηνία ολοκλήρωσής του δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τρία έτη από την ημερομηνία έγκρισης της επιχορήγησης.

Η ελάχιστη συνολική επιλέξιμη επένδυση ανά πρόταση που θα υποβληθεί στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρόσκλησης ανέρχεται στις 300.000 ευρώ και η μέγιστη στις 600.000 ευρώ. Στην περίπτωση που ο τελικός δικαιούχος επιλέξει να πραγματοποιήσει επένδυση με προϋπολογισμό μεγαλύτερο του ανώτατου ορίου που ορίζεται παραπάνω, το υπερβάλλον ποσό δεν επιχορηγείται και καλύπτεται αποκλειστικά από ιδιωτικά κεφάλαια, παρότι αντικείμενο της αξιολόγησης και παρακολούθησης αποτελεί το σύνολο της επένδυσης.
Επιλέξιμες είναι οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στους παραγωγικούς τομείς προτεραιότητας της στρατηγικής «Έξυπνη Ειδίκευση» της διασυνοριακής περιοχής, και συγκεκριμένα: τη βιομηχανία αγροδιατροφής, τη διαχείριση αποβλήτων για σκοπούς ανακύκλωσης ή παραγωγής ενέργειας, τις ΑΠΕ και την εξοικονόμηση ενέργειας και την ενεργειακή απόδοση, τον αειφόρο τουρισμό, την υγεία, τα υλικά και τις τεχνολογίες, τα δομικά υλικά και την κλωστοϋφαντουργία, όπως καθορίζονται από τους κωδικούς ταξινόμησης ΚΑΔ. Η κύρια δραστηριότητα των επιλέξιμων επιχειρήσεων πρέπει να υπάγεται στους καθορισμένους κωδικούς ταξινόμησης ΚΑΔ πριν από την υποβολή της επενδυτικής πρότασης στο πλαίσιο της παρούσας Πρόσκλησης.

Κάθε επιλέξιμος δυνητικός δικαιούχος (Κύρια Δικαιούχος Επιχείρηση) που υποβάλλει πρόταση έργου οφείλει να συμπεριλάβει στην πρότασή του έναν ακόμη επιλέξιμο δυνητικό δικαιούχο (Δικαιούχος Επιχείρηση του Έργου) προερχόμενο από την άλλη συμμετέχουσα χώρα, με τον οποίο -σύμφωνα με το άρθρο 12, παρ. 4 του κανονισμού 1299/2013- θα συνεργαστεί υπό κάποια ιδιότητα στην ανάπτυξη και την υλοποίηση του υποβληθέντος επενδυτικού σχεδίου. Κάθε επιχείρηση έχει δικαίωμα συμμετοχής σε μία μόνο πρόταση. Όλες οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικώς μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) στον διαδικτυακό τόπο www. ependyseis.gr.

Η πρόσκληση θα είναι ανοιχτή από (15/2) έως τις 15 Απριλίου 2019 (ώρα 14:00).

Πηγή εφημερίδα “ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΉ”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας