Αρχική » Γιατί στην Τράπεζα … “Έβρου”, αγωνιούν για τον Ιούνιο;

Γιατί στην Τράπεζα … “Έβρου”, αγωνιούν για τον Ιούνιο;

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Στα τέλη Ιανουαρίου, λίγο πριν βγει το ελληνικό Δημόσιο στις αγορές με την έκδοση πενταε­τούς ομολόγου, μια απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομι­κών Γιώργου Χουλιαράκη έδινε περιθώριο 30 ημερών στους φο­ρείς γενικής κυβέρνησης για να μεταφέρουν σε ειδικό λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης στην ΤτΕ τα ταμειακά τους διαθέσιμα. Με συνοπτικές διαδικασίες λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία, έπειτα από συνάντηση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, προφασίστηκε να δοθεί παράταση έως τις 30 Ιουνίου. Υπενθυμίζω ότι η συγκεκριμένη διάταξη νόμου έχει ψηφιστεί από πέρυσι το καλοκαί­ρι και προβλέπει μάλιστα μαχαί­ρι στις επιχορηγήσεις των φορέων εκείνων που δεν θα συμμορ­φωθούν και καθαιρέσεις διοικητι­κών συμβουλίων. Στις ενδεχόμε­νες απορίες, τι μπορεί να αλλάξει μέχρι τις 30 Ιουνίου ώστε να δι­καιολογείται μια τόσο μεγάλη πα­ράταση της προθεσμίας, μια μόνο απάντηση έχω: θα έχουν μεσολα­βήσει σίγουρα οι δημοτικές εκλο­γές και ενδεχομένως και οι εθνι­κές. Επομένως ας τα βρουν οι νέ­οι δήμαρχοι με τη νέα κυβέρνηση. Αυτή η κυβέρνηση τη δουλειά της την έκανε. Πριν από την έκδοση πενταετούς ομολόγου, έστειλε το σήμα στη διεθνή επενδυτική κοι­νότητα ότι θα βάλει στο χέρι πε­ρίπου 7 δισ. ευρώ από τα ταμει­ακά διαθέσιμα των φορέων και τώρα μοιάζει σαν να λέει «εντά­ξει, ας έρθουν αργότερα, δεν χά­θηκε κι ο κόσμος». Είναι από αυ­τές τις περιπτώσεις που οι νόμοι ψηφίζονται αλλά η ενεργοποίη­σή τους εξαρτάται από το πολι­τικό περιβάλλον.

Στον Έβρο τώρα, έχουμε μια επιπλέον αγωνία. Τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, είναι κατατεθειμένα στην «Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου» που πρόσφατα εξαγοράστηκε από την «Τράπεζα Δράμας» με απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι μάλλον ο μεγαλύτερος πελάτης της Τράπεζας «Έβρου», με καταθέσεις που ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Αν ο Γιώργος Χουλιαράκης επιμείνει και μετά τον Ιούνιο, για την μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδος (που είναι και το πιο πιθανόν), τότε το μέλλον της Τράπεζας του Έβρου, (που ουσιαστικά δεν υφίσταται πλέον ως αυτόνομο νομικό πρόσωπο) ακόμη και της Δράμας, προδιαγράφεται αβέβαιο!

Αλήθεια, τι απέγινε ο τελευταίος Πρόεδρος της Τράπεζας Έβρου Σταύρος Σταυράκογλου, ο οποίος εδώ και μήνες έπαψε να ασκεί τα καθήκοντά του, μετά την εξαγορά της τράπεζας από την αντίστοιχη της Δράμας; Καιρό έχουμε να μάθουμε νέα του…

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας