Αρχική » Του Βίτσα και του Πουλιλιού ανάμεσα!

Του Βίτσα και του Πουλιλιού ανάμεσα!

από statusradio.gr
0 σχόλιο

«Ορίστε! Δεν θα πληρώσουμε πάνω από 70.000 ευρώ πρόστιμο για το απορριμματοφόρο του Δήμου, όπως έλεγαν ορισμένοι. Μόνο 1.160 ευρώ επιδικάστηκε τελικά το πρόστιμο», έλεγε προχθές περιχαρής, ο Δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός! Αναφερόταν στην «εντυπωσιακή» βεβαιωμένη παράβαση του Δήμου Σουφλίου να κυκλοφορεί επί τουλάχιστον οκτώ (!) χρόνια, ένα απορριμματοφόρο, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, χωρίς άδεια, χωρίς εκτελωνισμό και χωρίς το σύνολο των νομιμοποιητικών εγγράφων του οδηγού!!!

Δεν ξέρω αν λέει αλήθεια ο Δήμαρχος, παρά το γεγονός ότι το ανακοίνωσε δημόσια. Το πώς τώρα, όλες αυτές οι παραβάσεις περιορίστηκαν στα 1.160 €, αναζητήστε το στις αιτιάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Πάντως αν ισχύει, και το τελικό πρόστιμο για το παράνομο όχημα του Δήμου, θα είναι μόνον αυτό, τότε το λειτουργικό κόστος ενός τέτοιου οχήματος επί οκτώ χρόνια είναι απείρως υποπολλαπλάσιο, σε σύγκριση με τα νομίμως κυκλοφορούντα!

Ο Δήμαρχος είπε μάλιστα και κάτι ακόμη εντυπωσιακότερο! «Ανέλαβα το ρίσκο» είπε «και καλά έκανα, μου λένε τώρα οι Δημότες μου! Ένας Δήμαρχος πρέπει να παίρνει και τα ρίσκα του στις πολιτικές αποφάσεις του» είπε! Τώρα κατά πόσο είναι «ρίσκο», να βγάζεις ένα βαρύ όχημα καθημερινά στους δρόμους χωρίς ασφάλεια … κι όποιον πάρει ο χάρος, … ο Θεός και η ψυχή του Δημάρχου!

Την ίδια στιγμή στη Σαμοθράκη, ενάμιση χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του νησιού, σχεδόν τίποτε ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί! Ο Δήμαρχος Βίτσας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέτροβιτς, παρότι το νησί είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και άρα δικαιούται νομιμότατα πολύ γρηγορότερες αναθέσεις έργων, επιμένουν να τηρούν τις διαδικασίες που προβλέπονται για την ανάθεση δημοσίων έργων, ώστε να αποφύγουν τα πιθανά κακόβουλα σχόλια για τις απ’ ευθείας αναθέσεις, τις οποίες αρχικώς επιδίωκαν! Έτσι η αποκατάσταση των ζημιών του νησιού, «τρέχει» με ταχύτητα 5 χιλιομέτρων τον … χρόνο! Στην  συγκεκριμένη περίπτωση, ο Δήμαρχος, δεν ήθελε να πάρει κανένα … ρίσκο! Πιο … δημόσιος υπάλληλος (με την χειρότερη έννοια) πεθαίνεις!

Τον ερχόμενο Μάιο, θα ψάχνουμε στον Έβρο, πέντε νέους Δημάρχους. Μεταξύ των πέντε, την θητεία του Βίτσα ή του  Πουλιλιού, θα ανανεώσουμε; Ποιόν θα ξανακάνουμε Δήμαρχο; Αυτόν που παίρνει ρίσκα και όποιον πάρει ο χάρος, «αέρα πατέρα» ή αυτόν που μέχρι να κουνήσει το ένα πόδι μυρίζει το άλλο από την ευθυνοφοβία και την μιζέρια του;

Του Βίτσα και του Πουλιλιού … «ανάμεσα» υπάρχει; Αν όχι να τον ψάξουμε επειγόντως!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας