Αρχική » Περιφερειακές εκλογές: Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται

Περιφερειακές εκλογές: Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Το μέλλον διαρκεί πολύ. Γι΄ αυτό το μέλλον είναι εδώ και τώρα. Μέχρι το 2023, όταν τελειώσει χρονολογικά η νέα προγραμματική περίοδος , θα έχουν κριθεί τα πλέον κρίσιμα δομικά και σοβαρά θέματα της Περιφέρειας ΑΜΑΘ . Το μέλλον της Ελλάδας περνάει μέσα από την ευημερία και την ανάπτυξη των περιφερειών της. Γι΄ αυτό οι περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 είναι ίσως η τελευταία ελπίδα για το μέλλον της κοινωνίας της ΠΑΜΘ. Αν χαθεί και αυτή , όπως χάθηκε δραματικά, αρνητικά και ανόητα η προγραμματική περίοδος που διανύουμε (για τις θλιβερές περιπτώσεις των προηγούμενων είναι ανάξιο ακόμη και να κάνουμε οποιαδήποτε αναφορά) τότε όλοι όσοι διεκδικούν την ηγεσία της , θα μεταμορφωθούν σε μηδαμινούς και τιποτένιους που η ιστορία θα τους αγνοήσει επιδεικτικά.

Οι πολίτες έχουν απόλυτη ευθύνη για τις επιλογές τους. Ποιους θα εμπιστευθούν και θα ψηφίσουν. Η πολυπλοκότητα των καταστάσεων και οι προκλήσεις των καιρών απαιτούν να ηγηθούν της Περιφέρειας ΑΜΘ οι άριστοι και όχι οι άχρηστοι. Να γίνει πρωταγωνιστής η κοινωνία των πολιτών και όχι η κοινωνία των κολλητών.

Ο πολίτης δεν είναι πελάτης των κομματικών γραφειοκρατικών συστημάτων, ούτε απλός ψηφοφόρος . Η δημοκρατία δεν είναι μία απλή εκλογική επιλογή. Είναι η βιωματική συμμετοχή στα δημόσια δρώμενα.

Ζήσαμε θλιβερά και κυνικά φαινόμενα.

Ποικιλόχρωμους διαχειριστές των πολλαπλών θέσεων εξουσίας της ΠΑΜΘ που με καθεστωτικό προκλητικό καθωσπρεπισμό να ομνύουν στον ευλογημένο τόπο της Θράκης (και όχι μόνο) και να αποδεικνύονται ανίκανοι να υλοποιήσουν δράσεις και έργα ανάδειξης τους, για να μη γίνει η ευλογία μία δυστοπία.

Να βερμπαλίζουν ασύστολα για τα γεωπολιτικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, χωρίς να γνωρίζουν το περιεχόμενο των εννοιών και κυρίως πως αξιοποιούνται . Παρακολουθήσαμε ολίγιστους, αμήχανους, πελαγωμένους αξιωματούχους και τοπάρχες να αδυνατούν να σχεδιάσουν καινοτόμες δράσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος. Είδαμε ένα θερμοκήπιο βολεμένων που έγιναν μέρος της κρίσης , αντί να είναι οδοδείκτες για την υπέρβαση της. Πνίγηκαν στα φλύαρα ποτάμια των λέξεων τους και κουνούσαν μαντήλια στις ευκαιρίες.

Με πιο χαρακτηριστικό και εκκωφαντικό παράδειγμα το Ν. Έβρου.

Δεν κατάφεραν να αυξήσουν το περιφερειακό ΑΕΠ και να ενισχύσουν την περιφερειακή ολοκλήρωση, γιατί απουσίαζε από το μυαλό και το σχεδιασμό τους ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό θεωρητικό πρότυπο περιφερειακής μεγέθυνσης.

Απ΄ όσους θα διεκδικήσουν  την ψήφο των πολιτών της ΠΑΜΘ στις εκλογές της 26ης Μαΐου, προτείνουμε να διαγράψουν οι πολίτες από τις επιλογές τους αυτούς που έχουν τα εξής χαρακτηριστικά :

* αυτούς που  διετέλεσαν πολιτικό προσωπικό και ανθρώπινο δυναμικό των διοικήσεων της Περιφέρειας ΑΜΘ μέχρι σήμερα. Όλων των διοικήσεων, όχι μόνο της σημερινής.

* όσους καιροσκόπους εμφανίζουν οβιδιακές μεταμορφώσεις και αλλάζουν χωρίς ντροπή και ηθικούς φραγμούς σαν τα αδειανά πουκάμισα τους πολιτικούς ηγέτες που υπηρετούν .

* αυτούς που εργαλειοποιούν το κιτς και την ευτέλεια στην πολιτική, δείχνοντας με προκλητικό τρόπο  ότι “ο βασιλιάς είναι γυμνός” από στοχασμό και ιδέες.

* αυτούς που μας πλημμυρίζουν με ασυναρτησίες, συλλογισμούς ατάκτως ερριμμένους και βαρουφολογίες .

Η μεγάλη συμμαχία των μετριοτήτων και των αχρήστων δεν ταιριάζει στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης.

                                                                     Δ.Π. Δούκας

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας