Αρχική » Έτσι θα πετύχει η επένδυση Κοπελούζου στην Αλεξανδρούπολη

Έτσι θα πετύχει η επένδυση Κοπελούζου στην Αλεξανδρούπολη

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Όχι μόνο βιώσιμος, αλλά και πολύ κερδοφόρος, μπορεί να αποδειχθεί ο πρώτος πλωτός σταθμός Αλεξανδρούπολης (FSRU), ακόμη κι αν το δεσμευτικό ενδιαφέρον των επενδυτών που θα εκδηλωθεί τον Μάρτιο είναι στο μισό από το πρώτο market test της πρώτης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Στο πρώτο market test, που ολοκληρώθηκε τέλη Δεκεμβρίου, εκφράστηκε ενδιαφέρον για ποσότητες υπερδιπλάσιες της δυναμικότητας του δηλαδή 12,2 bcm με τη χωρητικότητα του πλωτού σταθμού να είναι 5,5 bcm. Η δεύτερη και δεσμευτική φάση του market test στην οποία θα κλειδώσουν και τα συμβόλαια,  θα ξεκινήσει τον Μάρτιο, αφού στείλει η Κομισιόν τις τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούνται.

Ακόμη κι αν το ενδιαφέρον που θα εκφραστεί τον Μάρτιο στο τελικό market test είναι το μισό από το πρώτο, θα καλυφθεί η δυναμικότητά του σταθμού, ο οποίος για να είναι βιώσιμος αρκεί να κλείσει ποσότητες στο ήμισυ της δυναμικότητάς του, δηλαδή 2,5 bcm.

«Από τα 2,5 bcm και πάνω όσο αυξάνονται τα συμβόλαια θα αυξάνεται και η κερδοφορία του», δήλωσε στο mononews.gr ο Θωμάς Αχείμαστος, Διευθυντής Στρατηγικής της Gastrade.

Ταυτόχρονα, το γεγονός ότι ο FSRU της Αλεξανδρούπολης θα έχει δυνατότητα αεριοποίησης 5,5 bcm,  θα του επιτρέπει να θεωρηθεί, μεταξύ άλλων και ως μια αξιόπιστη εναλλακτική του TAP σε περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα στην ροή του αγωγού. Το έργο επίσης ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας τόσο με την ελληνική αγορά όσο και με τις αγορές των βαλκανικών χωρών.

Συνέχεια άρθρου στο mononews.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας