Αρχική » Είναι η Σαμοθράκη η «τουριστική πόρνη» του καθενός;

Είναι η Σαμοθράκη η «τουριστική πόρνη» του καθενός;

από statusradio.gr
2 σχόλια

Εικόνα 1η: «Όλοι θεωρούν ότι η Σαμοθράκη είναι ένα νησί που μπορεί να έρθει όποιος θέλει και να κάνει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ», μου είχε πει ο Χανός πριν από χρόνια σε μια τηλεοπτική συνέντευξη όταν ήταν Δήμαρχος στο νησί, σχολιάζοντας ένα ακόμη ατύχημα με τουρίστα στις βάθρες.

Εικόνα 2η: Το καλοκαίρι που πέρασε, κάτοικοι και επαγγελματίες του νησιού, είδαν έκπληκτοι ένα πανό που αναρτήθηκε στην περίφραξη του camping, με αισχρές απειλές από «κατασκηνωτές» προς τους μόνιμους κατοίκους και τις αστυνομικές δυνάμεις του νησιού, σε περίπτωση που τους απαγορεύσουν ή έστω τους περιορίσουν την ελεύθερη κατασκήνωση!!! Η θρασύτητα και η εγκαθίδρυση μιας περίεργα εξωφρενικής ιδιοκτησιακής αντίληψης, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Το δημοτικό κάμπινγκ φέτος, έμεινε κλειστό λόγω αδυναμίας της δημοτικής αρχής να το νομιμοποιήσει. Κανείς όμως δεν φρόντισε να απαγορεύσει την χρήση του. Κοινώς, Δήμος και Αστυνομία, έκαναν τα στραβά μάτια, γιατί διαφορετικά, (κατά μια άποψη), οι … ελεύθεροι κατασκηνωτές θα ξαμολιόταν παντού στο νησί, με μηδενική δυνατότητα «ελέγχου»!

Εικόνα 3η : Ο Μητροπολίτης Άνθιμος, προχθές στον STATUS 94.2, είπε ότι θα πρέπει η Σαμοθράκη να προσελκύσει τουρισμό υψηλού εισοδήματος που θα έχει απαιτήσεις από το τουριστικό προϊόν που θα καταναλώσει και αυτό χρειάζεται οργάνωση και κανόνες πρώτα απ’ όλα στο ίδιο το νησί. Είπε μάλιστα καθ’ υπερβολή, ότι θα πρέπει να διαδοθεί πως για να κάνει κανείς διακοπές στη Σαμοθράκη, θα πρέπει να έχει στην τσέπη του τουλάχιστον 2.000 €! Και να ελέγχονται οι επισκέπτες πριν επιβιβαστούν στο πλοίο ότι έχουν εξασφαλισμένα καταλύματα για την διαμονή τους. Έτσι θα μπορούσε να αποσυμφορηθεί το νησί από τις μεγάλες συγκεντρώσεις των «μπατιροτουριστών» ή των «άπλυτων», όπως τους λένε οι επαγγελματίες του νησιού, που έρχονται συχνά, χωρίς ούτε ένα ευρώ στην τσέπη!



Εικόνα 4η: Δεκάδες «σχολιογράφοι» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιτίθενται στον Μητροπολίτη, πολλοί εξ αυτών μάλιστα με χυδαίο τρόπο, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις απόψεις του. Σχεδόν, «επανάσταση»!

Αυτές είναι οι εικόνες. Ελάτε τώρα να… ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ να καταλήξουμε σε συμπεράσματα. (Λέμε τώρα!).

  1. ΠΟΤΕ, (μα ποτέ),  Δήμος, Περιφέρεια, τουριστικοί και λοιποί επαγγελματικοί φορείς, δεν συμφώνησαν ρεαλιστικά, ρητά και απαρέγκλιτα στο είδος του τουρισμού που πρέπει να στοχεύσει η Σαμοθράκη! ΠΟΤΕ δεν ακολουθήθηκε ένα στρατηγικό τουριστικό αναπτυξιακό σχέδιο. Ποτέ το νησί δεν είχε τουριστικό marketing.
  2. Μπορεί να συνυπάρξει τουρισμός υψηλού εισοδήματος, με συνειδητοποιημένους ελεύθερους κατασκηνωτές από άποψη που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν κιόλας για αυτό, προκειμένου να απολαύσουν και αξιοπρεπείς τουριστικές υπηρεσίες; Χωράνε δίπλα σε αυτούς ΚΑΙ οι «άπλυτοι» μπατίρηδες; Η απάντηση είναι ΝΑΙ! Οι μόνοι που δεν χωράνε, είναι όσοι θέλουν να κάνουν διακοπές τελείως τζάμπα και χωρίς να υπόκεινται σε κανόνες και νομοθεσίες, γιατί τους αντιπαθούν ή δεν τους βολεύουν! Η χειρότερη εκδοχή, είναι αυτοί που αρνούνται να καταβάλουν έστω και 1 ευρώ, επειδή πρόκειται …για την Σαμοθράκη, όπου μπορούν να κάνουν ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ, που έλεγε και ο Χανός! Προφανώς από αυτή την ακραία κατηγορία προέρχονται και οι … συγγραφείς του περσινού πανό που λέγαμε προηγουμένως! Είναι ή δεν είναι οι ετήσιοι επισκέπτες της φθηνής «τουριστικής πόρνης», που λέγεται Σαμοθράκη και την χρησιμοποιούν για να κάνουν την ανάγκη τους;
  3. Μια ακόμη κατηγορία, είναι οι Αλεξανδρουπολίτες μόνιμοι ή ημιμόνιμοι κάτοικοι του νησιού, κυρίως συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι, που με το εφάπαξ τους αγόρασαν ένα οικοπεδάκι στο νησί, έφτιαξαν ένα σπιτάκι και αποφάσισαν να τελειώσουν τη ζωή τους εκεί, (!) απολαμβάνοντας την ησυχία του. Αυτοί, δεν θέλουν κανέναν, ούτε πλούσιους, ούτε φτωχούς, ούτε πλυμένους, ούτε άπλυτους! Την ησυχία τους θέλουν, και το νησί καθηλωμένο όπως το βρήκαν, γιατί ουσιαστικά δεν αγόρασαν σπίτι, αλλά … «τάφο»! Είναι μάλιστα και ενεργητικότατοι με τα κοινά και έχουν άποψη για όλα τα δρώμενα, γιατί δεν έχουν και άλλη δουλειά να κάνουν όλη μέρα. Ούτε άγχος για την επιβίωσή τους έχουν, αφού η σύνταξη, τους περιμένει κάθε μήνα στην τράπεζα! Αυτοί θέλουν να επιβάλλουν, τους δικούς τους κανόνες στο νησί! Μην αλλάξει τίποτε! Κι αν είναι δυνατόν, να μην πατήσει κανείς άλλος το πόδι του στο νησί! Κι όταν φεύγουν για την Αλεξανδρούπολη με το καράβι, παρκάρουν το σαράβαλο αυτοκίνητό τους μπροστά στο ΑΚΤΑΙΟΝ, (στην Αλεξανδρούπολη έχουν …το καλό), να το βρουν αμέσως το επόμενο Σαββατοκύριακο που θα ξανάρθουν να τους περιμένει, καταλαμβάνοντας επί μια εβδομάδα μια θέση πάρκινγκ και εμποδίζοντας τον Δήμο να σκουπίσει τον δρόμο. Δεν δίνουν δεκάρα για την καθημερινότητα του νησιού και την ταλαιπωρία των ντόπιων. Άλλωστε αυτοί … λείπουν! Είναι ή δεν είναι και αυτή η συμπεριφορά, του πελάτη της φθηνής «τουριστικής πόρνης» που λέγεται Σαμοθράκη;     
  4. Ελάχιστοι από τους επαγγελματίες στη Σαμοθράκη είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν και να εφαρμόσουν κανόνες στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού, αφού οι άνθρωποι, προσπαθούν μέσα στον 1,5 μήνα της τουριστικής περιόδου, να βγάλουν τα σπασμένα από την τουριστική τους εκμετάλλευση. Παράλληλα δεν υπάρχει κανένας αποτελεσματικός μηχανισμός, ελέγχου στο νησί, για την εφαρμογή και την τήρηση των κανόνων. Βέβαια τι να τον κάνεις τον μηχανισμό, αν δεν έχεις κανόνες… (που παρεμπιπτόντως, έχουν ακόμη και τα οργανωμένα πορνεία!).
  5. Τι έχει να αξιοποιήσει το νησί για να ζήσει εκτός από την αγροτική – κτηνοτροφική οικονομία του; Τουριστικό προϊόν! Όπως κάθε όμορφο νησί αυτής της χώρας, δημιουργώντας εισόδημα για τους μόνιμους κατοίκους του! Κάποιοι λοιπόν, θεωρούν ότι αυτό το «προϊόν», δικαιούνται να το καταναλώνουν τζάμπα ή έστω πληρώνοντας ΑΝ θέλουν ή ΑΝ έχουν! Επίσης, απέκτησαν αυθαίρετα μετά από τόσα χρόνια χρήσης του «προϊόντος» και μια ιδιοκτησιακή αντίληψη, που ξεκάθαρα ξεπερνά και τα όρια της νομιμότητας, καλύπτοντάς την με τον «ιδεολογικό» μανδύα, της αναρχίας, της ελεύθερης πρόσβασης στη φύση και της ψευτοοικολογίας του σκουπιδαριού. Είναι απολύτως βέβαιο ότι ανάλογες συμπεριφορές, δεν θα μπορούσαν να αναπτύξουν σε κανένα άλλο ελληνικό νησί που ξέρει να αξιοποιεί το τουριστικό πλεονέκτημα που διαθέτει. Η Σαμοθράκη λοιπόν τους επιτρέπει ακόμη, να έρχονται για να κάνουν την … ανάγκη τους. Δωρεάν ή σχεδόν δωρεάν! Τους επιτρέπει να της συμπεριφέρονται ως … «πόντια τουριστική πόρνη», γιατί ακόμη δεν έμαθε ότι οι άλλες «πόρνες», πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους!!!         
  6. Η συντριπτική πλειονότητα των επιτιθέμενων σήμερα στον Μητροπολίτη, ΔΕΝ είναι κάτοικοι του νησιού, ή το εγκατέλειψαν για να ζήσουν σε άλλες πολιτείες και το επισκέπτονται μόνο τα καλοκαίρια τους. Κανένας από αυτούς δεν πάτησε ποτέ το πόδι του χειμώνα καιρό στο νησί. Δεν δίνουν δεκάρα για τον τρόπο με τον οποίο κυλά η χειμωνιάτικη καθημερινότητα των ντόπιων και η αβεβαιότητα για το μέλλον της επιχειρηματικότητας και της επιβίωσης όλο τον χρόνο. «Χέστηκαν» (μετά συγχωρήσεως) για τους μόνιμους κατοίκους και τις αγωνίες τους. Γι’ αυτούς που έχουν για άγκυρες στο νησί τις περιουσίες τους και όλο το βιός τους. Γι’ αυτούς που δεν έχουν το προνόμιο να πάρουν μια μέρα το καράβι και να φύγουν γι’ άλλες πολιτείες πιο κοσμοπολίτικες. Διαμαρτύρονται, αυτοί που … γουστάρουν Σαμοθράκη για να κάνουν διακοπές στην … «ξευτίλα»! Φτηνές! Τζάμπα και χύμα! Είναι αυτοί που έχουν πάντα να διηγηθούν μια ιστορία με τις νεανικές ή και περσινές τρέλες που έκαναν στο νησί και πέρασαν αξέχαστα καλά! Δίπλα, πάντα έχουν να κολλήσουν και μια ιστορία για να κοροϊδέψουν τις ιδιαιτερότητες των Σαμοθρακιτών και να τους μειώσουν όσο περισσότερο μπορούν, ώστε οι επόμενοι που θα ‘ρθούν να είναι όσο …πιο αρνητικά προκατειλημμένοι γίνεται!
  7. Τι είπε λοιπόν ο Μητροπολίτης στον STATUS 94.2, την Πέμπτη το βράδυ; Να βάλουμε ένα τέλος σ’ αυτές τις νοοτροπίες των επισκεπτών του νησιού. Να διαδώσουμε το αντίθετο από την επικρατούσα άποψη και να περάσουμε σε όλους το μήνυμα ότι από δω και στο εξής, αν δεν έχεις στην τσέπη σου 2.000 €, (καθ’ υπερβολή ίσως), δεν θα σου φτάσουν για να κάνεις διακοπές στη Σαμοθράκη! Να αποκτήσει δηλαδή το νησί (επιτέλους) τουριστικό marketing! Παραπάνω από τους μισούς κατάλαβαν ότι ο Δεσπότης ζητά …να ψάχνουμε τις τσέπες των τουριστών πριν μπουν στο καράβι!!!   

«Σιγά ρε Δέσποτα που θα απαιτήσεις να έχουμε και 2.000 € για να κάνουμε διακοπές στη Σαμοθράκη! Άμα είχαμε 2.000 €, στη Σαμοθράκη θα ερχόμασταν;», έγραψε κάποιος αναιδής, σχολιάζοντας την άποψη του Μητροπολίτη! Τόσο «αγαπάει» τη Σαμοθράκη λοιπόν αυτός ο λαλίστατος του FB, τόσο την «εκτιμά» και τόσο πολύ «νοιάζεται» γι’ αυτήν! Ακόμη και για την πόρνη που θα επισκεφτούν αυτοί οι τύποι, θα νοιαστούν περισσότερο. Θα την πληρώσουν φτηνά για τις υπηρεσίες της, θα φύγουν και δεν θα την ξανασυναντήσουν ποτέ! 

Τι έχει να κερδίσει λοιπόν το νησί από τέτοιους τουρίστες;

Επομένως, …που ακριβώς είχε άδικο ο Μητροπολίτης, όταν έλεγε ότι πρέπει να βρούμε τρόπους για να προσελκύσουμε υψηλότερου εισοδήματος τουρίστες στο νησί και να διαδώσουμε την αξία του;

Ποιος από όλους αυτούς αγαπά πραγματικά το νησί και νοιάζεται για τις ανάγκες του ίδιου και των μόνιμων κατοίκων του και όχι μόνον για το πώς θα ξεφαντώσει ξανά φτηνά στη Σαμοθράκη πίνοντας μπύρες στα πλακάκια και μπάφους στα Θέρμα;

Διαβάστε επίσης

2 σχόλια

Longtime 22/01/2019 • 11:51 - 11:51

Μεσα σε ολα αυτα ξεχασατε να αναφερετε οτι οι απλυτοι και τζαμπατζηδες το αφηνουν το νησι οπως το βρηκαν, εκτος απο ελαχιστες φορες που εω δει χαρτι υγειας, το οποιο θελει καμια βδομαδα και μετα λιωνει, ειναι υποδειγματα καθαριοτητας. Σε καμια τουριστικη περιοχη δεν εχω δει τοση συνειδηση. Το αντιθετο μαλιστα. Ειμαι απο νησι του νοτιου Αιγαιου και το τι κανουν οι πλουσιοι τουριστες εκει δεν περιγραφεται. Κατι που μου εμεινε για τα καλα στο μυαλο: Ειναι ενα σημειο με παρα πολλα αρχαια εκει, πιο χαμηλα απο το επιπεδο του δρομου. Ετρωγε ενα παιδι πατατακια. Οικογενεια Αγγλων. Ρωταει το παιδι τους γονεις, που να το πεταξω το σακουλακι? Και του λενε, δεν ξερω, πετα το εκει. Δειχνοντας τα αρχαια.
Τουλαχιστον στη Σμοθρακη δεν ειδα ποτε μα ποτε κατι παρομοιο.

Απάντηση
Νικ 20/01/2019 • 14:31 - 14:31

Με το αιολικό πάρκο που ετοιμάζουν να δημιουργησουν, τοποθετωντας δεκάδες ανεμογεννήτριες στο νησί, διανοίγονται δρόμους στο βουνό με βαριά μηχανήματα, τσιμεντονοντας, καταπατωντας, καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον του νησιού που υπόκειται στις περιοχές Natura 2000,με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και μοναδική βιοποικιλότητα, όχι τουρίστας δε θα πατάει, αλλά ούτε κ κατσίκι.. το νησί το επισκέπτονται κυρίως συνηδητοποιημενοι τουρίστες σε θέματα που έχουν να κάνουν με την φύση. Η βαρυα, συμβατική και ανθυγιεινή τουριστική βιομηχανία, δεν έχει χώρο σε αυτό το νησί. Ανταυτου θα έπρεπε το νησί να στραφεί στον οικοτουρισμό και αυτή είναι η μόνη σωστή λύση για την διαχείριση του νησιού κάτι που θα αποφέρει κέρδος και στους ντόπιους και στους τουρίστες, αλλά κατά βάση να έχει σκοπό την προστασία, βελτίωση και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού. Όλα τα άλλα είναι λόγια να ‘χαμε να λέγαμε και από ανθρώπους που σκοπός τους είναι να πουλάνε κυριολεκτικά Πνευμα και να εισπράττουν χρημα. Αυτοί οι άνθρωποι ούτε πνευματικά όντα είναι , αλλά ούτε κ άνθρωποι. Όποιος ασπάζεται το χρήμα κ το ονομάζει θεο, δεν έχει καμία δουλειά κ κανένα δικαίωμα να Τον επικαλειται, πόσο μάλλον να αναφέρεται στην Πλάση σαν ένα οικονομικό άψυχο, προϊόν στο βωμό του χρήματος και της καπιταλιστικής νοοτροπίας.

Απάντηση

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας