Αρχική » Η Περιφέρεια ΑΜΘ στηρίζει την ίδρυση 111 νέων επιχειρήσεων στον τουρισμό με 17,9 εκατομμύρια ευρώ

Η Περιφέρεια ΑΜΘ στηρίζει την ίδρυση 111 νέων επιχειρήσεων στον τουρισμό με 17,9 εκατομμύρια ευρώ

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, θα χρηματοδοτηθούν όλα τα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης επενδυτικά σχέδια ιδιωτών, οι οποίοι επέλεξαν να επενδύσουν στον τομέα του τουρισμού στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Στο πλαίσιο της αντίστοιχης πρόσκλησης που είχε εκδώσει το Υπουργείο, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη εγκρίθηκαν μετά από αξιολόγηση συνολικά 144 επενδυτικά σχέδια. Από αυτά, τα 33 θα χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του Υπουργείου, και τα υπόλοιπα 111 από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ με 17.921.670 ευρώ.

Η χρηματοδότηση της Περιφέρειας θα καλύψει το 50% του συνολικού ποσού  των επενδύσεων των 111 σχεδίων, ύψους 35.875.790 ευρώ,  με την Περιφέρεια να διαθέτει 17.921.670 ευρώ και τα υπόλοιπα 17.954.120 ευρώ να προέρχονται από ιδιωτικές επενδύσεις.

Τα σχέδια αφορούν σε επιχειρήσεις καταλυμάτων (87), ενοικίασης τουριστικών σκαφών (22), θεματικού πάρκου-μουσείου (1) και ενοικίασης αυτοκινήτων (1) και κατανέμονται ως εξής:

  • Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας: 92 (Δήμος Θάσου 55, Δήμος Παγγαίου 17, Δήμος Καβάλας 13, Δήμος Νέστου 7)
  • Περιφερειακή Ενότητα Δράμας: 3
  • Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης: 10
  • Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης: 2
  • Περιφερειακή Ενότητα Έβρου: 4

 

Με την ευκαιρία της υπογραφής της απόφασης, ο κ. Μέτιος δήλωσε: «Στηρίζουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις γιατί πιστεύουμε ότι μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να συμβάλουν στην περιφερειακή μας ανάπτυξη. Με τη σημερινή μας απόφαση ενισχύουμε ανθρώπους που πιστεύουν στις τουριστικές δυνατότητες της περιοχής μας και επιλέγουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στον τόπο μας. Πιστεύω ότι τα χρήματα που διαθέτουμε θα πιάσουν τόπο».

Από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας