Αρχική » Ύμνος και θρήνος για το κομματικό σύστημα του Έβρου

Ύμνος και θρήνος για το κομματικό σύστημα του Έβρου

από statusradio.gr
0 σχόλιο

(Ι) ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 Η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις , είναι ένα κόμμα εν αναμονή να κυβερνήσει τη χώρα. Ο Πρόεδρος της επιχειρεί ν’ αρθρώσει ένα μεταρρυθμιστικό λόγο (όχι πάντα με επιτυχία) και να επενδύσει σε νέα και άφθαρτα πρόσωπα, που θα διαχειρισθούν με επάρκεια και αποτελεσματικότητα τις ανάγκες και τα προβλήματα της Ελλάδας. Δηλαδή και των περιφερειών και  των τοπικών κοινωνιών. “Μοχλός και μέσο για τη δημιουργική παρουσία των κομμάτων στους Νομούς, είναι και οι Νομαρχιακές επιτροπές τους. Οι οποίες θεωρητικά πρέπει να είναι “συλλογικοί , διανοούμενοι”. Να παράγουν πολιτική και να παρεμβαίνουν στα δρώμενα. Να χαράζουν ορίζοντες και να προτείνουν λύσεις. Να συνομιλούν με την κοινωνία και να ενεργοποιούν τους πολίτες.

Ανταποκρίνεται σ’ αυτές τις υποχρεώσεις, σ’ αυτό το ρόλο η ΝΟΔΕ ΕΒΡΟΥ της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;

Δυστυχώς  όχι μόνο δεν λειτουργεί ως ένα think tank πολιτικής , ιδεών και πράξεων, αλλά πρόκειται για ένα γραφειοκρατικό,  ανεπαρκέστατο  και μη χρήσιμο οργανισμό, που θυμίζει τη λενιστική αντίληψη για τα κόμματα: “ιμάντες μεταβίβασης της κεντρικής γραμμής στις μάζες”.

Η αφωνία της για τα κρίσιμα και μεγάλα προβλήματα του Έβρου εντυπωσιάζει. Δεν κατατέθηκαν ποτέ προτάσεις π.χ. για το ζεόλιθο , την ΕΒΖ, την οικονομική ανασυγκρότηση του Νομού κ.λ.π.

Λες και κρατάνε επτασφράγιστο μυστικό τις λύσεις για τα προβλήματα.

Δεν είδαμε στελέχη της να συμμετέχουν σε συνέδρια και δημόσιους διαλόγους για το μέλλον και τις προοπτικές της περιοχής.

Δεν αντιληφθήκαμε να έχουν διοργανώσει δράσεις και να υλοποίησαν πρωτοβουλίες  όσμωσης και αμφίδρομης επικοινωνίας και προβληματισμού με φορείς και θεσμούς (ιδίως του επιχειρείν και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας).

Είναι μία παρέα  στις πιο αρχαϊκές εκδοχές. Ονειρεύονται διορισμό σε θέσεις του δημοσίου όταν γίνουν κυβέρνηση. Δολοπλοκούν  συστοιχιζόμενοι  πίσω από πολιτευτές και παράγοντες. Τρέχουν άφωνοι και άλαλοι  πίσω από ηγετικά  στελέχη του κεντρικού μηχανισμού.

Αδυνατούν να ενοποιήσουν τις τοπικές δυνάμεις και να διαμορφώσουν κλίμα συλλογικότητας και ευθύνης.

Η θλιβερή κατάσταση των υποψηφιοτήτων  για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και το Δήμο Αλεξανδρούπολης θα έπρεπε να τους οδηγήσει  σε παραίτηση. Όμως η νομή και κατοχή της κρατικής εξουσίας είναι αφροδισιακό. Με τεράστια επιρροή στις συνειδήσεις και τις πρακτικές των “πολιτικών στελεχών”

 Δ. Πολίτης

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας