Αρχική » «Καρφιά» κατά Μητσοτάκη από Άνθιμο Αλεξανδρουπόλεως

«Καρφιά» κατά Μητσοτάκη από Άνθιμο Αλεξανδρουπόλεως

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Τη στάση μερίδας του πολιτικού κόσμου, κάνοντας αναφορά στο όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με τη συμφωνίας Κράτους – Εκκλησίας, ειδικά σε ό,τι αφορά τη μισθοδοσία, στηλίτευσε ο επίσκοπος Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ3, μια μέρα αφότου Τσίπρας – Μητσοτάκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην Βουλή και για την Εκκλησία, ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως έκανε λόγο για «παλινωδίες» και «όψιμο ενδιαφέρον», επισημαίνοντας ότι όλοι θυμούνται τι έλεγαν οι πολιτικοί πριν από λίγο καιρό για τα ίδια θέματα.

«Το θέμα της μισθοδοσίας είναι ένας πειρασμός. Και δικαιούνται όλοι οι κληρικοί και οι επίσκοποι να έχουν αγωνία. Έχουμε εμπιστοσύνη στον αρχιεπίσκοπο, γιατί ξέρει τι κάνει, και ό,τι παραμέτρους θέλουμε να συζητήσουμε, θα τις συζητήσουμε αύριο» είπε ο κ. Άνθιμος και σχολίασε χαρακτηριστικά: «Αλλά ένα όψιμο ενδιαφέρον πολλών που λένε τι θα γίνει ο κλήρος, και να κατεβούμε στους δρόμους και να πάρουμε τα λάβαρα δεν προσιδιάζει».



Σε ερώτηση δε της δημοσιογράφου για το αν αναφέρεται συγκεκριμένα στον κ. Μητσοτάκη δεδομένων των θέσεων που είχε τα προηγούμενα χρόνια αλλά και μιας διαφαινόμενης στροφής μετά τις δηλώσεις των Αδ. Γεωργιάδη, Μ. Βορίδη κ.ά, απάντησε: «Αναφέρομαι και στον κ. Μητσοτάκη. Και δεν είναι σωστό αφού έλεγε παλαιότερα για χωρισμό και οριοθέτηση των σχέσεων, για διακοπή της μισθοδοσίας του κλήρου και πληρωμή με άλλο τρόπο».

«Τα έλεγαν αυτά τα πράγματα και τα θυμόμαστε, δεν ήταν σε παλαιότερες εποχές. Άρα λοιπόν γιατί αυτή η παλινωδία;», διερωτήθηκε και συνέχισε παρατηρώντας ότι υπάρχουν κάποιοι που λένε να μην γίνει τώρα αλλά στην επόμενη κυβέρνηση. «Αυτά όμως δεν είναι σοβαρά και αξιοπρεπή πράγματα. Υπάρχει ένα ζήτημα».

«Εμείς, πάντως, οι επίσκοποι και οι ιερείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να είμαστε στο οπλοστάσιο κάθε κόμματος που κραδαίνει την έννοια του χωρισμού και της μισθοδοσίας του κλήρου, και το ότι μας πληρώνουν με τη φορολογία του ελληνικού λαού. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να το ξανακούσουμε. Η αξιοπρέπειά μας είναι πολύ σημαντικότερη από την αξιοπρέπεια που μας προσδίδουν τα πολιτικά κόμματα σε τέτοιου είδους προεκλογικές ευκαιρίες ή πολύ περισσότερο σε εξευτελιστικές προεκλογικές ομιλίες λέγοντας για χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας», υπογράμμισε.

«Τώρα που ετέθη το θέμα, και νομίζω πολύ σωστά ετέθη, να καθίσουμε με σοβαρότητα, να το συζητήσουν όλοι οι πολιτικοί χώροι. Όχι αυτά τα πυροτεχνήματα και τα παιχνίδια «αφήστε τα για αργότερα». Τώρα προέκυψε, τώρα να συζητηθεί με υπευθυνότητα» είπε ακολούθως και πρόσθεσε δηκτικά: «Θυμόμαστε, δεν έχουμε αλτσχάιμερ, το τι λεγόταν απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους, πριν από λίγους μήνες, πριν από λίγα χρόνια».

Τέλος, επισήμανε ότι: «Η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να συνδιαλέγεται με αυτόν που κάθε φορά ο ελληνικός λαός εκλέγει και τον οδηγεί στο μέγαρο Μαξίμου».

«Αυτά τα παιχνίδια περί του με ποιον θα μιλούμε και όταν είμαστε αντιπολίτευση να λένε ότι έχει λόγο η εκκλησία και όταν είναι κυβέρνηση να λένε τώρα οι ρόλοι είναι διακριτοί και να μην έχει λόγο η Εκκλησία, αυτά να τελειώσουν κάποτε», κατέληξε.

Πηγή: efsyn.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας