Αρχική » Η Βόρεια Ελλάδα στο επίκεντρο της ανάπτυξης

Η Βόρεια Ελλάδα στο επίκεντρο της ανάπτυξης

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Η βιομηχανική ανάπτυξη και οι επιχειρηματικές προοπτικές των χωρών των Δυτικών Βαλκανιών, οι οποίες αναμένεται να αποτελέοουν το επόμενο κύμα διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα βρεθούν στο επίκεντρο του φετινού Thessaloniki Summit, που διοργανώνεται το διήμερο 15-ι6 Νοεμβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη. Το θέμα της βιομηχανικής ανάπτυξης και της επιχειρηματικής συνεργασίας κυρίως στον τομέα της μεταποίησης στην Ελλάδα και στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων θα αναλυθεί εκτενώς σε τρεις συνεδρίες, στις οποίες θα αναδειχθεί η ανάγκη σχεδιασμού και υλοποίησης μιας νέας βιομηχανικής πολιτικής στην Ελλάδα, η οποία θα θέτει τη μεταποιητική δραστηριότητα στο προσκήνιο της αναπτυξιακής διαδικασίας.



Στη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου θα εξεταστούν, επίσης, η γεωπολιτική στρατηγική της ευρύτερης περιοχής, η ενεργειακή ασφάλεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και ο ρόλος της Βορείου Ελλάδος στην προοπτική εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, μετά την άκρως επιτυχημένη παρουσία των ΗΠΑ στην τελευταία Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, τη σύνοδο θα απασχολήσουν οι μακροοικονομικές προοπτικές της χώρας μας και το θέμα του ελληνικού χρέους, το οποίο θα συζητηθεί με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών και σημαντικών στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημαντικό μέρος του συνεδρίου θα επικεντρωθεί στο ζήτημα της συνδεσιμότητας και των υποδομών (υλικών και άυλων), στη λειτουργία και τις προοπτικές ανάπτυξης του τραπεζικού συστήματος στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και στη λειτουργία του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

Στο 3ο κατά σειρά Thessaloniki Summit θα συμμετέχουν υψηλοί προσκεκλημένοι ομιλητές, επικυρώνοντας το υψηλό κύρος της συνόδου της Θεσσαλονίκης ως φόρουμ παραγωγής προτάσεων πολιτικής για την περιφερειακή συνεργασία και την περιφερειακή ανάπτυξη.

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Thessaloniki Summit τίθεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπή Παυλόπουλου, ενώ με βαρυσήμαντες ομιλίες τους θα συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Συνολικά, περισσότεροι από 6ο ομιλητές υψηλού επιπέδου και εγνωσμένου κύρους, οι οποίοι είναι ανώτατοι πολιτειακοί παράγοντες χωρών τής Ευρωπαϊκής Ενωσης, ειδικοί ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πολιτικές προσωπικότητες από διάφορες πόλεις της Ευρώπης, εκπρόσωποι think tanks υψηλού κύρους, αλλά και εκπρόσωποι σημαντικών επιχειρήσεων θα δώσουν το «παρών» στο φετινό Thessaloniki Summit, το οποίο φιλοδοξεί να εισφέρει με την παραγωγή θέσεων και προτάσεων στην ανάπτυξη της χώρας και της περιφέρειας στη μεταμνημονιακή εποχή.

Πηγή εφημερίδα “ΗΜΕΡΗΣΙΑ”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας