Αρχική » «Τρομάζει» η φετινή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

«Τρομάζει» η φετινή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Το σημερινό δελτίο τιμών καυσίμων ανεβάζει την τιμή διυλιστηρίου του πετρελαίου θέρμανσης στα 949 ευρώ ανά χίλια λίτρα. Το αντίστοιχο περυσινό διάστημα η τιμή ήταν στα 829 ευρώ, ενώ πρόπερσι ανερχόταν στα 683 ευρώ. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Οτι, αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, ένα λίτρο πετρελαίου θέρμανσης θα πωλείται φέτος προς τουλάχιστον 1,1 ευρώ και αυτό στα φθηνότερα πρατήρια του λεκανοπεδίου, διότι στην επαρχία θα δουν και το 1,2 ευρώ μπροστά. Οι καταναλωτές δεν μπορούν να προσβλέπουν φέτος ούτε στη σημαντική ενίσχυση από το επίδομα θέρμανσης, το οποίο έχει ούτως ή άλλως «κουτσουρευτεί» στα 12,5 λεπτά ανά λίτρο.

Εκτός του ότι έχουν γίνει αυστηρότερα τα εισοδηματικά κριτήρια, τα χρήματα θα κατατεθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς μετά τις 16 Ιανουαρίου, ενώ όσοι καθυστερήσουν να προχωρήσουν στην αγορά του πετρελαίου θα πάρουν τα χρήματά τους τον Ιούλιο.



Ο… εχθρός φέτος είναι η διεθνής τιμή του πετρελαίου, η οποία έχει εκτιναχθεί πάνω από τα 80 δολάρια (ή πάνω από τα 72 δολάρια σε όρους αργού), ενώ οι διεθνείς αναλυτές ποντάρουν σε περαιτέρω άνοδο, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη καταρριφθεί ρεκόρ τετραετίας.

Η κυβέρνηση δέχεται ήδη πιέσεις από τους πρατηριούχους να προχωρήσει σε μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, αίτημα όμως που δεν αναμένεται να βρει ανταπόκριση φέτος, καθώς δεν υπάρχει χώρος για μέτρα μόνιμου χαρακτήρα. Έτσι, ειδικά στις ορεινές περιοχές, θα υπάρξουν πρατήρια που θα πωλούν σε τιμή άνω του 1,2 ευρώ ανά λίτρο.
Το επίδομα του 2019, αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά, θα είναι ανάλογο με αυτό που δόθηκε για την περίοδο Οκτωβρίου 2017 – Απριλίου 2018.

Θα ανέρχεται στα 250 έως 313 ευρώ για τους κατοίκους της 1ης ζώνης (Γρεβενά, Δράμα, Εβρος, Ευρυτανία, Ιωάννινα, Καστοριά, Κοζάνη, Σέρρες και Φλώρινα). Το νοικοκυριό του άγαμου θα επιδοτείται με 25 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας (και με μέγιστη επιφάνεια τα 80 τ.μ.), ενώ το νοικοκυριό του παντρεμένου επίσης με 25 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο επιφανείας, αλλά με μέγιστη επιφάνεια τα 100 τ.μ.

Εκατόν πενήντα έως 188 ευρώ για τους κατοίκους της 2ης ζώνης. Σε αυτήν κατατάσσονται οι νομοί Αρκαδίας, Ημαθίας. Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων και Χαλκιδικής. Το νοικοκυριό του άγαμου θα επιδοτείται με 15 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο και μέγιστη επιφάνεια τα 80 τετραγωνικά, ενώ η μέγιστη επιφάνεια για το νοικοκυριό του παντρεμένου θα είναι τα 100 τετραγωνικά.

Πηγή εφημερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας