Αρχική » Το RUN GREECE της Αλεξ/πολης και στα δύσκολα, κράτησε ψηλά τον πήχη 

Το RUN GREECE της Αλεξ/πολης και στα δύσκολα, κράτησε ψηλά τον πήχη 

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Του Κων/νου Πατερόπουλου-Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα

Το RUN GREECE της Αλεξ/πολης την Κυριακή 30/9/2018 έκλεισε την πρώτη 5ετία της ζωής του, κρατώντας σε υψηλό επίπεδο την ποιότητα του αγώνα. Η κακοκαιρία της προηγούμενης εβδομάδας ήταν αναμενόμενο να επιδράσει στον αγώνα της Αλεξ/πολης μειώνοντας τον αριθμό αυτών που εμφανίσθηκαν στην εκκίνηση κατά 30%, από όσους είχαν δηλώσει αρχικά συμμετοχή.

Παρόλα αυτά ο αγώνας κατάφερε να πετύχει δύο πολύ σημαντικούς στόχους:

Να αποδείξει οργανωτικά, επιχειρησιακά και πρακτικά την πραγματοποίηση του αγώνα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, κρατώντας όμως τα υψηλά στάνταρ του, χωρίς καμιά έκπτωση στις παροχές και την ασφάλεια του.

΄Όπως και να φανεί η αγάπη και πίστη του κόσμου στον θεσμό, με την μεγάλη παρουσία του, παρά τις όποιες δυσκολίες.

Η αποτίμηση της πρώτης 5ετίας ζωής του αγώνα, είναι μοναδική και φυσικά μόνο θετική.

Οι 1800 δρομείς του 2014,  διπλασιάσθηκαν στην πενταετία, δημιουργώντας συνεχώς νέα ρεκόρ συμμετοχών, ρεκόρ διαδρομής, ρεκόρ ξένων αθλητών, δημιουργώντας ένα προϊόν υψηλού επιπέδου, στα στάνταρ του αυθεντικού μαραθωνίου της Αθήνας.

Με μεγάλη προβολή πανελλαδικά , διαφήμισε την Αλεξ/πολη ως προορισμό αθλητικό, πολιτιστικό, τουριστικό.

Δημιουργήθηκε ένα ποιοτικό γεγονός-γιορτή, με μεγάλες παροχές, που έγινε από μόνο του θελκτικό, ακόμη και για μια απλή συμμετοχή.

Άλλαξε τις συνήθειες υγείας κάποιων χιλιάδων συμπολιτών μας, βάζοντας το περπάτημα και το τρέξιμο στην καθημερινότητα τους.

Έδωσε έμφαση στο δρομικό κίνημα συμμετέχοντας όλο και περισσότεροι στους αγώνες δρόμων, που έχουν πια πολλαπλασιασθεί σε όλη τη Θράκη (6 μόνο στον Έβρο).

Εκτίναξε τον εθελοντισμό σε κάθε αγώνα, με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης.

Βελτίωσε τα επίπεδα συνεργασίας μεταξύ φορέων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Η φιλανθρωπική χροιά με στήριξη τοπικού συλλόγου με κοινωνική δράση, έδωσε ακόμη μια διάσταση στον αγώνα.

Στα παραπάνω ήρθε από πέρυσι και μια ευχάριστη αγωνιστική εξέλιξη. Η δημιουργία από το 2017  του τελικού αγώνα RUN GREECE στα πλαίσια του μαραθωνίου της Αθήνας, μια μεγάλη παροχή χορηγού και με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Πως φτάσαμε όπως σε αυτό το αποτέλεσμα;

Για να φτάσουμε όμως σε αυτό το επίπεδο μετά από 5 χρόνια, δεν έφτανε μόνο η συμβολή του ΣΕΓΑΣ, της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝ.Μακ.Θράκης, των ειδικών συνεργατών τους, αλλά και των τοπικών στελεχών που εκπαιδεύτηκαν γι αυτό.

Η συμμετοχή των συνδιοργανωτών, της Αντιπεριφέρειας Έβρου και του Δήμου Αλεξ/πολης, ήταν από την πρώτη στιγμή συγκλονιστική. Αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχος στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τον θεσμό. Οικονομικά, με ανθρώπινο δυναμικό, με υλικά αλλά και όλες τις υπηρεσίες τους.

Σε υψηλό επίπεδο όμως είναι και η στήριξη κρατικών φορέων που ενισχύουν καθοριστικά την ασφάλεια και την μέριμνα του αγώνα. Η τροχαία, ο στρατός, το ΕΚΑΒ, αλλά και φορέων όπως η ΔΕΔΔΗΕ, ο ΟΣΕ, το Λιμεναρχείο, ο ΟΛΑ, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το Πρωτοδικείο ΑΛεξ/πολης.

Τεράστια η βοήθεια των Εθελοντικών ομάδων στην ασφάλεια του αγώνα. Του Ερυθρού Σταυρού, του ΜΟΤΟ CLUB Αλεξ/πολης, των ποδηλατών του Εθνικού, του Σώματος Ελλήνων προσκόπων, του συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Αλεξ/πολης, των αθλητριών των Αμαζόνων και κάποιων δεκάδων ανώνυμων εθελοντών.

Τέλος σημαντική είναι η βοήθεια και των ιδιωτών στον αγώνα. Της μεταφορικής εταιρείας ΔΙΜΕΤ, της εταιρείας κουζινών MOBILI ITALIANI, του βιβλιοπωλείου Βαταμίδη, του εστιατορίου ΑΒΑΚΑΣ, του ξενοδοχείου ALEXANDER.

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα, τους ευχαριστούμε όλους μαζί και έναν έναν προσωπικά, όπως και τους χιλιάδες δρομείς , δίνοντας το επόμενο ραντεβού στο 6ο RUN GREECE της Αλεξ/πολης τον Σεπτέμβριο του 2018.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας