Αρχική » Σαμοθράκη, 15 μέρες μετά: Δεν θέλατε το Λαύριο; Λαύριο θα πάρετε!

Σαμοθράκη, 15 μέρες μετά: Δεν θέλατε το Λαύριο; Λαύριο θα πάρετε!

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Πέρασαν 15 μέρες από την επίσκεψη δύο Υπουργών στη Σαμοθράκη! Ο κ. Φάμελλος και ο κ. Σαντορινιός, ήρθαν στο νησί όπου η Δημοτική Αρχή τους υποδέχθηκε «μετά βαΐων και κλάδων». Ο κ. Φάμελλος απαριθμούσε μία μία τις υποχρεώσεις που ανέλαβε για θέματα του νησιού που ανήκουν στην αρμοδιότητά του και ανακοίνωνε την θετική εξέλιξη … κατόπιν ενεργειών του! Ως εδώ … «καλά»! Έμαθα ότι λίγη ώρα αργότερα, ο Φάμελλος αναρωτιόταν γιατί τόση καθυστέρηση στην αποκατάσταση των καταστροφών, επιρρίπτοντας παρασκηνιακά ευθύνες, στον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου! (Αυτό όμως είναι άλλο θέμα.)



Ο έτερος Υπουργός Σαντορινιός, ζήτησε πριν την επίσκεψή του στο νησί μάλιστα, να προετοιμαστούν οι τοπικοί φορείς, ώστε να του καταθέσουν προτάσεις για νέες ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Σαμοθράκης. Γι’ αυτό τον λόγο, συγκλήθηκε ειδική συνεδρίαση, προκειμένου να συναποφασίσουν οι τοπικοί παράγοντες, τι θα ζητήσουν από τον Υπουργό. Μετά από μια συνεδρίαση «μπάχαλο», αποφασίστηκαν οι στόχοι του νησιού! Καβάλα, Λήμνος ακόμη και Τουρκικά παράλια, περιελάμβανε το σχέδιο της διεκδίκησης! Μειοψήφησαν ο Αντιδήμαρχος Γαλατούμος και ο Φώτης Φωτεινού, που πρότειναν ξανά την γραμμή με το Λαύριο, αλλά για περισσότερους μήνες επιδοτούμενους και όχι για μόνον 12 δρομολόγια τον χρόνο. Όμως το Λαύριο, ούτε που να το ακούσουν δεν ήθελαν και έτσι το κατέθεσαν ως … τελευταία «προτεραιότητα»! (Σιγά μην … συμβάλλουν στο να πλουτίσει περισσότερο ο Μανούσης!).

Ο Δήμαρχος Βίτσας έλεγε μάλιστα, ότι αναμένεται νέα ειδική συνεδρίαση του Σ.Α.Σ. (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών) στην Αθήνα, όπου μεταξύ των άλλων θα αποφάσιζε και για τις νέες συνδέσεις της Σαμοθράκης.

Ο Υπουργός Σαντορινιός, ήρθε στο νησί, πήρε τις προτάσεις …, κούνησε το κεφάλι του, κι έφυγε!

Ύστερα απ’ όλα αυτά, ξημέρωσε η Παρασκευή 12 Οκτωβρίου! Το Σ.Α.Σ. συνεδρίασε ξαφνικά και αποφάσισε! Τι; Το ΛΑΥΡΙΟ!!! 12 δρομολόγια, ούτε τρεις μήνες δηλαδή, Λαύριο – Σαμοθράκη! ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!

«Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου». Τζάμπα οι συσκέψεις, τζάμπα οι καυγάδες, τζάμπα τα «πάνε έλα» των Υπουργών, τζάμπα και τα όνειρα του Παπά, να συνδεθεί η Σαμοθράκη με την Καβάλα που πιστεύει ότι έχει φθηνότερη αγορά από την Αλεξανδρούπολη, για να πηγαίνουν από εκεί οι Σαμοθρακίτες να ψωνίζουν (!!!). Το αποτέλεσμα θα είναι, να μην εμφανιστεί όπως και πέρσι κανένας ενδιαφερόμενος και τα διαθέσιμα χρήματα της επιδότησης να κατευθυνθούν σε άλλες ακτοπλοϊκές γραμμές, πιο … κοσμοπολίτικες και πιο κοντά στα πραγματικά εκλογικά ενδιαφέροντα, ακόμη και του ίδιου του Υπουργού Σαντορινιού! Τι δεν καταλαβαίνετε;

Η Σαμοθράκη για μία ακόμη φορά, ζει την ιστορία να επαναλαμβάνεται! Το κοροϊδιλίκι συνεχίζεται διαχρονικά! Αυτή τη φορά, με τους Υπουργούς, στην κυριολεξία μπροστά στα μούτρα μας!

Μήπως ο κ. Βίτσας, να ξανακαλούσε τους Υπουργούς στο νησί; Μήπως δεν κατάλαβαν κάτι καλά; Γιατί άλλα αντ’ άλλων τα έκαναν…

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας