Αρχική » Παραχωρούνται οι εμπορευματικοί σταθμοί των λιμένων Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, αποκάλυψε ο γ.γ. Λιμένων

Παραχωρούνται οι εμπορευματικοί σταθμοί των λιμένων Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, αποκάλυψε ο γ.γ. Λιμένων

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Στην παραχώρηση των εμπορευματικών σταθμών των λιμένων Αλεξανδρούπολης και Καβάλας προχωρά το υπουργείο Ναυτιλίας, σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, όπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Λιμένων Χρήστος Λαμπρίδης, στο πλαίσιο της ημερίδας “Συνεργασία εμπορευματικών κέντρων και λιμένων” που διεξάγεται στον ΟΛΠ, με χορηγό επικοινωνίας και το metaforespress.gr.

Του Φώτη Φωτεινού

«Έχουμε συμφωνήσει με το ΤΑΙΠΕΔ για τις χρήσεις», ανέφερε ο γενικός γραμματέας, σημειώνοντας ότι το μοντέλο που θα ακολουθηθεί είναι το μοντέλο των υποπαραχωρήσεων.

«Πάμε στο μοντέλο που ακολουθείται σε όλη την Ευρώπη. Δεν αλλάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των λιμένων, αλλά προσελκύονται επενδυτές σε επιμέρους δραστηριότητες», σημείωσε ο κ. Λαμπρίδης, υπογραμμίζοντας ότι χθες ετέθη σε δημόσια διαβούλευση το σχετικό σχέδιο νόμου για τις υποπαραχωρήσεις δραστηριοτήτων στα περιφερειακά λιμάνια.

Ειδικότερα, στα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας θα παραχωρηθεί το εμπορευματικό τμήμα και – σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ – οι σχετικοί διαγωνισμοί θα έχουν προκηρυχτεί έως τα τέλη του έτους.

Σύμφωνα με το Ταμείο, έως τα τέλη του έτους θα έχουν προκηρυχθεί και οι διαγωνισμοί για Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα.

Όπως υπογραμμίζουν στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας στο metaforespress.gr, “η χρονική διάρκεια των παραχωρήσεων, όπως π.χ. 30 – 35 χρόνια ή και λιγότερο, θα εξαρτηθεί από το επενδυτικό ενδιαφέρον”

Γενικότερα, στην ομιλία του, ο κ. Λαμπρίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη επίτευξης συνεργιών μεταξύ εμπορευματικών κέντρων και λιμένων, με στόχο την ενίσχυση των συνδυασμένων μεταφορών και της βέλτιστης εκμετάλλευσης της γεωγραφικής θέσης της χώρας, η οποία επωφελείται από την αύξηση των εμπορευματικών ροών από τη διώρυγα του Σουέζ.

Πηγή: metaforespress.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας