Αρχική » Μέτιο Κοντό ή μήπως Σιμόπουλο βλέπουν τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ;

Μέτιο Κοντό ή μήπως Σιμόπουλο βλέπουν τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ;

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία επιλογής από τη Ν.Δ. των κατάλληλων προσώπων που θα τεθούν επικεφαλής της προσπάθειας για επικράτηση της «γαλάζιας» παράταξης στις 13 περιφέρειες της χώρας. Οπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Π», οι επιτελείς της Πειραιώς έχουν καταλήξει στα περισσότερα μέτωπα, ωστόσο υπάρχουν τρεις-τέσσερις περιπτώσεις έναντι των οποίων επικρατεί μέχρι νεωτέρας έντονος προβληματισμός. Στόχος είναι οι περισσότερες σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν ακόμη και μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, ώστε οι εκλεκτοί του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δώσουν ισχυρό στίγμα όσο το δυνατόν νωρίτερα.



Σε αυτή τη συγκυρία το ενδιαφέρον της ηγετικής ομάδας επικεντρώνεται στην επιχείρηση συσπείρωσης των δυνάμεων της Ν.Δ. και της αποφυγής «αντάρτικων» και παράλληλων υποψηφιοτήτων, που θα μπορούσαν είτε να στερήσουν τη νίκη από τους κατόχους των χρισμάτων είτε, με δεδομένη τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών με σύστημα απλής αναλογικής, να επιφέρουν ανυπέρβλητα προβλήματα στο πεδίο της άσκησης διοίκησης στο μέλλον. Κεντρικό ρόλο στην όλη διαδικασία παίζει, φυσικά, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα πραγματοποιεί διαδοχικές συναντήσεις με στελέχη του κόμματος ανά την περιφέρεια, προκειμένου να ενισχύσει την ενότητα στους κόλπους του «γαλάζιου» δυναμικού. Από κοντά και ο επικεφαλής της ομάδας κρούσης της Πειραιώς για εξεύρεση των ενδεδειγμένων υποψηφίων στους δήμους και τις περιφέρειες-κλειδιά, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με, τον Κρητικό.

Στην Ανατολική Μακεοονια και Θράκη η ψυχική και πολιτική απόσταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του προερχόμενου από τη Ν.Δ. νυν περιφερειάρχη. Χρήστου Μέτιου, και των αντιπεριφερειαρχών του, καθώς και άλλων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού του, οδηγεί στο συμπέρασμα πως η Πειραιώς προσανατολίζεται μέχρι νεωτέρας να δώσει αλλού το χρίσμα. Μεταξύ των εναλλακτικών που εξετάζονται είναι ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή, Αλέκος Κοντός, αν και ως πιθανότερη και κυρίως κοινά αποδεκτή λύση φαντάζει ο πρώην πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Σιμόπουλος. Πάντως, και στο μέτωπο αυτό και κυρίως στο κομμάτι της αποκατάστασης της συνοχής μεταξύ των νεοδημοκρατικής προέλευσης αυτοδιοικητικών παραγόντων έχει αναλάβει δράση από το καλοκαίρι και μετά τόσο ο Λευτέρης Αυγενάκης όσο και ο γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τάσος Γαϊχάνης.

Πηγή εφημερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας