Αρχική » “Καλλιστεία” υποψηφίων Περιφερειαρχών ΑΜΑΘ στην Πειραιώς! Η ΝΔ το ξανασκέφτεται!

“Καλλιστεία” υποψηφίων Περιφερειαρχών ΑΜΑΘ στην Πειραιώς! Η ΝΔ το ξανασκέφτεται!

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Πέμπτη μεσημέρι στο Μοσχάτο! Οδός Πειραιώς! Στα γραφεία και τους διαδρόμους της ΝΔ, ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος κυκλοφορεί ήσυχος μεν αλλά και προβληματισμένος για όσα συζητιούνται πίσω από τις κλειστές πόρτες του γραφείου του Προέδρου. Πριν είχε συναντήσει ο ίδιος τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το επόμενο ραντεβού του Προέδρου, συμπεριελάμβανε περισσότερα άτομα. Η συνάντηση έμοιαζε με συνεδρίαση επιτροπής «καλλιστείων», προκειμένου να προκρίνουν τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜΑΘ, με την στήριξη της ΝΔ το Μάιο. Τα … μέλη της επιτροπής των … καλλιστείων ήταν: Αυγενάκης, Θεοδωρικάκος, Πέτσας, Κακλαμάνης, οι τρεις Βουλευτές της Περιφέρειας Δημοσχάκης, Παναγιωτόπουλος, Κυριαζίδης και ο πρώην Βουλευτής Αλέξανδρος Κοντός. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αν και προσκλήθηκε, δήλωσε ότι θα στηρίξει όποια επιλογή του Προέδρου, αλλά έλειπε στην Κύπρο, όπου …δίδασκε στο Πανεπιστήμιο!



Ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης, άκουσε προσεκτικά όλους τους προαναφερόμενους, η πλειοψηφία των οποίων αποφάνθηκαν για … πρόβλημα εκλογιμότητας στον Χρήστο Μέτιο! Νωρίτερα, ο Πρόεδρος, είχε δηλώσει ότι γνωρίζει προσωπικά όλους τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες της ΑΜΑΘ αλλά και τον εν δυνάμει υποψήφιο Χριστόδουλο Τοψίδη! Ακόμη νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε κατά την περιοδεία του στην Άρτα και την Πρέβεζα, ότι θα στηρίξει «όλους τους εκλεγμένους Περιφερειάρχες, οι οποίοι έχουν εκλεγεί με την σημαία της ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές».

Πολλοί βιάστηκαν να θεωρήσουν ως εκ τούτου, ότι η ΝΔ απεφάνθη και για την Περιφέρεια ΑΜΑΘ, αλλά δεν πρόσεξαν τι έκρυβαν οι λέξεις. Ξέχασαν ότι ο Χρήστος Μέτιος δεν ανήκει στην κατηγορία των εκλεγμένων Περιφερειαρχών, αλλά  προέκυψε από τις ενδοπαραταξιακές εκλογές μετά τον θάνατο του Γιώργου Παυλίδη. Ωστόσο, ο Χρήστος Μέτιος, έλαβε πρόσφατα μάλιστα, σχετικές διαβεβαιώσεις, για την υποστήριξή του από την ΝΔ, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει και ανάλογες κινήσεις, συζητήσεις και διαδικασίες, προκειμένου να καταρτίσει έναν συνδυασμό, με λιγότερο … «Παυλιδογενή» χαρακτηριστικά και εξαιρετικά διευρυμένο κομματικά. Αδιευκρίνιστο παραμένει, ποιος ήταν ο … εντολοδότης από την Πειραιώς, στον Χρήστο Μέτιο!

Η σύσκεψη στην Πειραιώς θα επαναληφθεί ωστόσο αύριο Τρίτη, με την συμμετοχή του συνόλου των Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξης Μέτιου και με κομματικά στελέχη της ΝΔ από την Περιφέρεια.

Πάντως τόσο έντονες διεργασίες και τόση μεγάλη ρευστότητα, για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν κατεγράφη ποτέ ξανά, σε τέτοιο επίπεδο στην ανατολική Μακεδονία και  Θράκη, σε οποιονδήποτε από τους κομματικούς μηχανισμούς. Οι ανατροπές, οι αλλαγές και τα «είπα ξείπα», από εδώ και στο εξής, θα είναι συχνότατες και ραγδαίες. Παντού!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας