Αρχική » ΤΕΕ ΘΡΑΚΗΣ: e-ΑΔΕΙΕΣ: Σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών

ΤΕΕ ΘΡΑΚΗΣ: e-ΑΔΕΙΕΣ: Σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ενημερωτικές – εκπαιδευτικές εκδηλώσεις με θέμα: «e-ΑΔΕΙΕΣ: Σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών» πραγματοποίησε το ΤΕΕ Θράκης τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου στην Κομοτηνή.

Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ-Θράκης, ενημερωτική εκδήλωση με τη συμμετοχή της Διοικούσας Επιτροπής, της Μόνιμης Επιτροπής Πολεοδομίας, Χωροταξίας, Δομημένου Περιβάλλοντος, Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς & Πολιτισμού και συναδέλφων μηχανικών από τις Υπηρεσίες Δόμησης (Πολεοδομίες) της Θράκης.



Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο Αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική – εκπαιδευτική εκδήλωση, για όλους τους μηχανικούς.

Αντικείμενο και των δύο εκδηλώσεων ήταν  η λειτουργία του νέου συστήματος ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών μέσω του οποίου η διαδικασία έκδοσης ή αναθεώρησης οικοδομικών αδειών θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά, με πλήρη διαφάνεια.

Η παρουσίαση του νέου συστήματος έγινε από τα στελέχη του ΤΕΕ κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και Αλεξάνδρα Ματάλα οι οποίοι και θα διαχειριστούν το πληροφοριακό σύστημα.

Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο θεσμοθετήθηκε με το νόμο 4495/2017 και διαχειρίζεται το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), αποτελεί μια σημαντική μεταρρύθμιση στα θέματα δομημένου περιβάλλοντος και συμβάλει στην αντιμετώπιση παθογενειών του παρελθόντος. Το πληροφοριακό σύστημα e–άδειες θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία από τις 15 Οκτωβρίου.

Με το πληροφοριακό συστήματος e-Άδειες, ο παραδοσιακός τρόπος έκδοσης ή αναθεώρησης οικοδομικών αδειών αποτελεί παρελθόν. Απλοποιείται η διαδικασία για την έκδοση κάθε οικοδομικής αδείας και γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης και των πολεοδομικών αυθαιρεσιών. Πολύ σημαντική είναι επίσης η μείωση της γραφειοκρατίας που επιτυγχάνεται, απελευθερώνοντας πόρους και ανθρώπους για τις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας. Με το ηλεκτρονικό σύστημα εξασφαλίζονται επίσης εργαλεία και αξιόπιστα στοιχεία που χρειάζονται τόσο οι επιτελικές μονάδες του κράτους όσο και η τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να επιτελούν αρμοδιότητές τους όπως ενδεικτικά ο σχεδιασμός και η εκτέλεση υποδομών, η εφαρμογή πολεοδομικών και χωροταξικών σχεδίων και ο έλεγχος δόμησης.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας