Αρχική » ΤΑΡ: 98% της γης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης έχει αποκατασταθεί

ΤΑΡ: 98% της γης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης έχει αποκατασταθεί

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Ελλάδα.Η αποκατάσταση της γης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ξεπερνά το 98%. Κατά συνέπεια, περισσότερα από 3.150 γεωτεμάχια που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του τμήματος του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ) στην περιοχή,έχουν επιστραφεί στους νόμιμους ιδιοκτήτες και χρήστες τους.




Τα έργα αποκατάστασης του ΤΑΡ ακολουθούν αυστηρά διεθνή πρότυπα και πραγματοποιούνται από ειδικά εκπαιδευμένα συνεργεία, ώστε να εξασφαλιστεί ότι επέστρεψαν στην αρχική τους κατάσταση οι περιοχές που χρησιμοποιήθηκαν κατά την κατασκευή. Η διαδικασία περιλαμβάνει:

 

  • την επιχωμάτωση της τάφρου και συμπίεση του χώματος.
  • την ομοιόμορφη προσθήκη της φυτικής γης, του πιο παραγωγικού και γόνιμου χώματος, στην επιφάνεια του εδάφους κιεπαναφορά της γης στην αρχική της κατάσταση.
  • την εφαρμογή προγραμμάτων αναβλάστησηςκι οικολογικής αποκατάστασης σε μη καλλιεργήσιμα εδάφη, σε συνεργασία με τις ελληνικές δασικές υπηρεσίες και ειδικούς περιβαλλοντολόγους.
  • την εφαρμογή μόνιμων μέτρωνελέγχουτου εδάφους όπου αυτό είναι απαραίτητο, όπως οι απότομες πλαγιές.
  • την εφαρμογή προγράμματος αγροτικής υποστήριξης για την ενίσχυση της παραγωγικότητας, ηοποία συνδυάζει συμβουλευτική από γεωπόνους με τη δωρεάν διάθεση λιπασμάτων, καθώς καιδενδρυλλίων στους δενδροκαλλιεργητές.
  • την παρακολούθηση τηςαποκατάστασηςκαι, σε περίπτωση που χρειαστούν, την πραγματοποίησηεπιπλέον εργασιώνγια την αντιμετώπιση τυχόν ζητημάτων μετά την επιστροφή του γεωτεμαχίου.

 

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής και την αποκατάσταση της γηςπου χρησιμοποιήθηκε, οι εργολήπτριες εταιρείες-ανάδοχοι του ΤΑΡ προσκαλούν τους ιδιοκτήτες/χρήστες να επιθεωρήσουν τα αποκατεστημένα γεωτεμάχιά τους. Η διαδικασία επιστροφής της γης ολοκληρώνεται με την υπογραφή του Πρωτόκολλου Εξόδου που επιβεβαιώνει ότι ο ιδιοκτήτης/χρήστης εγκρίνει την αποκατάσταση.

 

Πληροφορίες για τη διαδικασία και πορεία της αποκατάστασης παρέχονται από τα Ειδικά Κτηματολογικά Γραφεία του ΤΑΡ. Μέσω αυτών, ο ΤΑΡ συμβάλλει επίσης στην επίσπευση της διαδικασίας νομικής αναγνώρισης, για όσους ιδιοκτήτες δεν έχουν μπορέσει να παραλάβουν την αποζημίωσή τους από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων–όπου και έχει κατατεθεί–λόγω διαφόρων νομικών κωλυμάτων (π.χ. έλλειψη δικαιολογητικών ή εγγράφων).

 

Στις συνοδευτικές φωτογραφίες, ενδεικτικά παραδείγματα αποκατεστημένων γεωτεμαχίων από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

 

Σχετικά με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP)

Ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα ShahDenizII του Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη. Ο μήκους περίπου 878 χλμ. αγωγός θα συνδεθεί με τον αγωγό TransAnatolianPipeline (TANAP) στους Κήπους, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Nότιo Ιταλία.

Η όδευση του TAP μπορεί να διευκολύνει την προμήθεια φυσικού αερίου σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας κ.ά. Η προσγειάλωση του TAP στις ακτές της Ιταλίας παρέχει πολλαπλές δυνατότητες για περαιτέρω μεταφορά φυσικού αερίου της Κασπίας σε μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία και η Αυστρία.

Ο TAP θα προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού και θα αποτελέσει σημαντική πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων. Με τις πρώτες πωλήσεις αερίου προς τη Γεωργία και την Τουρκία να προβλέπονται για τα τέλη του 2018, οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη αναμένονται το 2020.

Στο μετοχικό κεφάλαιο του ΤΑΡ μετέχουν οι εταιρείες: BP (20%), SOCAR (20%), Snam (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) και Axpo (5%).

Δήμος Δοξάτου, Δράμα: πριν, Οκτώβριος 2016
Δήμος Δοξάτου, Δράμα: μετά, Ιούλιος 2018
Δήμος Κομοτηνής, Ροδόπη: πριν, Οκτώβριος 2017
Δήμος Κομοτηνής, Ροδόπη: μετά Ιούλιος 2018
Δήμος Μαρωνείας-Σαπών, Ροδόπη: πριν, Σεπτέμβριος 2017
Δήμος Μαρωνείας-Σαπών, Ροδόπη: μετά, Ιούλιος 1018
Δήμος Αλεξανδρούπολης, Έβρος: πριν, Σεπτέμβριος 2017
Δήμος Αλεξανδρούπολης, Έβρος: μετά, Μάρτιος 2018

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας