Αρχική » Ο Πέτροβιτς “εγγυητής της ενότητας”; Ούτε “καναρίνι στο κλουβί”!

Ο Πέτροβιτς “εγγυητής της ενότητας”; Ούτε “καναρίνι στο κλουβί”!

από statusradio.gr
0 σχόλιο

«Θα παραμείνω εγγυητής της ενότητας στην παράταξη της Περιφερειακής Αναγέννησης» δήλωσε πρόσφατα ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς!

Αναμφίβολα «καλός» ο αυτοπροσδιορισμός και ακόμη καλύτερος ο … αυτοδιορισμός, όμως πόθεν προκύπτει αυτή η σιγουριά του κυρίου Αντιπεριφερειάρχη; Προκύπτει εξαιτίας της βαθιάς αναγνώρισης ενός τέτοιου ρόλου από το σύνολο ή έστω της πλειοψηφίας των Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξης του θανόντος Γιώργου Παυλίδη; Προκύπτει εξαιτίας της πολύ καλής σχέσης που διατηρεί με το σύνολο των Αντιπεριφερειαρχών και επίδοξων ηγητόρων; Προκύπτει μήπως εξαιτίας της άριστης και εποικοδομητικής συνεργασίας που έχει με τον νυν Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, που ακόμη και ο ίδιος αναζητεί σήμερα, νέο ρόλο για την επόμενη μέρα; Μήπως είχε προκύψει πριν από την αποδημία του Γιώργου Παυλίδη, ο οποίος είχε αναγνωρίσει στο πρόσωπο του Δημήτρη Πέτροβιτς, τον άξιο συνεχιστή και διάδοχό του;



Δυστυχώς για τον Δημήτρη Πέτροβιτς, τίποτε από τα προαναφερόμενα ισχύει. Η «Περιφερειακή Αναγέννηση» ήταν μια προσωποπαγής παράταξη, που μετά τον θάνατο του ιδρυτή της, και παρά τις ενδοπαραταξιακές εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, συνεχίζει να διαχειρίζεται απλώς την νίκη των προηγούμενων εκλογών, χωρίς έμπνευση, όραμα και αποτελεσματικότητα. Όταν σχεδόν το σύνολο των μελών και στελεχών της, ασχολούνται καθημερινά με το ποιος θα ηγηθεί στις επόμενες εκλογές και δεν αναγνωρίζει εύκολα, κανείς στον άλλον, το «δικαίωμα» αυτό, τότε ο ρόλος του … «εγγυητή της ενότητας» που αυτοβούλως ανέλαβε ο κ. Πέτροβιτς, αποκτά χαμηλότερη αξία ακόμη και από τα συμβόλαια που υπογράφουν οι … εγγυητές πλυντηρίων.

Στη δεκαετία του ’50, οι ανθρακωρύχοι στις στοές του Βελγίου, κουβαλούσαν μαζί τους, όσο κατέβαιναν πιο βαθιά στη γη, ένα κλουβί με ένα καναρίνι. Το συγκεκριμένο πτηνό, είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στην έλλειψη οξυγόνου και οι ανθρακωρύχοι, έσπευδαν να εγκαταλείψουν την στοά, όταν διαπίστωναν τις απεγνωσμένες αντιδράσεις του πουλιού!

Όμως, ούτε καν έναν τέτοιο ρόλο, δεν δικαιούται ο Δημήτρης Πέτροβιτς στην «Περιφερειακή Αναγέννηση», αφού αυτό θα προϋπέθετε, μια ξεκάθαρη, ευθεία και θαρραλέα δήλωσή του, ότι θα παραμείνει υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος και αυτή τη φορά, θα διεκδικήσει τα σταυρουδάκια που δικαιούται, αφού η θέση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, παύει πλέον να είναι … ουσιαστικά διορισμένη! Και τέτοια δήλωση ακόμη ΔΕΝ ακούσαμε! Αντιθέτως συχνότατα διοχετεύει πληροφορίες, που τον εμφανίζουν ως επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης που θα στηρίξει η ΝΔ! Έτσι άραγε εγγυάται την ενότητα;

Την ίδια στιγμή, άλλα δημοσιεύματα τον θέλουν υποψήφιο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, ακόμη και υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με Δημοτική παράταξη που βρίσκεται υπό σύσταση, αν βέβαια του … εγγυηθούν μια περίοπτη θέση, στην περίπτωση που ο Λαμπάκης βρεθεί στα έδρανα της αντιπολίτευσης! (Λέμε τώρα…).

Ο ίδιος τίποτε από όλα αυτά δεν διαψεύδει, αμέσως και  ευθέως, αφού θέλει τον τίτλο του «εγγυητή της ενότητας», αλλά προχώρησε και στην μνημειώδη δήλωση ότι … «θέτει τον εαυτό του, στην διάθεση των εξελίξεων του τόπου»!!!

Υπάρχει πιο κυριλέ απόδοση της γνωστής νεολαιίστικης έκφρασης … «ΟΤΙ ΝΑ’ ΝΑΙ»;

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας