Αρχική » “Ο Δημοσχάκης Ιεροψάλτης;»

“Ο Δημοσχάκης Ιεροψάλτης;»

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Της Σάσας Σταμάτη

 

Αυθεντικός, χαμογελαστός και αφοπλιστικά ειλικρινής, ο Τάσος Δημοσχάκης δεν φαίνεται να αλλοιώθηκε από την πολιτική. Συναντήσαμε τον επίτιμο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και βουλευτή Εβρου της Νέας Δημοκρατίας στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας και σε μια ανατρεπτική συζήτηση μας αποκάλυψε ότι χορεύει θρακιώτικα, πως θα ήθελε να είναι ιεροψάλτης, ενώ συμβουλεύει τα νέα ζευγάρια να κάνουν πάνω από τέσσερα παιδιά!

Στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης  θα έπρεπε να υποσχεθεί κάτι στον κόσμο για να πείσει περισσότερους;

O πρόεδρός μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ένας σοβαρός πολιτικός, σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, που ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για να εξαπατήσει τους πολίτες με νέες υποσχέσεις και παροχές, που δεν πρόκειται να κάνει πράξη. Ο πρόεδρός μας θα παρουσιάσει ένα κοστολογημένο πρόγραμμα χωρίς παροχολογίες και με πράγματα που μπορεί να υλοποιήσει από την πρώτη ημέρα που θα κυβερνήσει. Το πολιτικό αφήγημα της Ν.Δ. για την επόμενη μέρα της Ελλάδας είναι ρεαλιστικό και δεν θα βασίζεται σε ψέματα και ιδεοληψίες.

Ποιο είναι το κακό που πιστεύετε ότι έχει κάνει ο Τσίπρας στους πολίτες και την Ελλάδα και ποιο είναι το καλό;

Το κακό είναι ότι ο κ. Τσίπρας ανέτρεψε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, καθώς δεν συμφώνησε με τα υπόλοιπα κόμματα, όπως όφειλε, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Το αποτέλεσμα ήταν να διακόψει μια ομαλή πολιτική πορεία της χώρας, που θα την έβγαζε από τα Μνημόνια και την κρίση. Η Ελλάδα βρισκόταν για ένα επτάμηνο σε κατακόρυφη πτώση, χωρίς πυξίδα, και στο απόλυτο κενό. Ο κ. Τσίπρας αποφάσισε τη διεξαγωγή ενός αχρείαστου και απαράδεκτου δημοψηφίσματος, που θα μείνει στην Ιστορία για τα διχαστικά του χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια μας φόρτωσε δύο Μνημόνια και ζημίωσε την Ελλάδα με περισσότερα από 100 δισ. ευρώ.



Αν δεν είναι η Ν.Δ. αυτοδύναμη στις επόμενες εκλογές, θα προτιμούσατε να συνεργαστεί με το Κίνημα Αλλαγής, την Ενωση Κεντρώων ή τον ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο αφορά τον πρόεδρό μας. Εχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι, ακόμα και αυτοδυναμία να εξασφαλίσουμε, θα συνεργαστούμε με αυτά τα κόμματα των οποίων οι πολιτικές ταυτίζονται ή συμβαδίζουν με εκείνες της Νέας Δημοκρατίας, τουλάχιστον όσον αφορά τις βασικές αρχές.

Ποτέ βλέπετε εθνικές εκλογές;

Τον Μάιο ή τον Σεπτέμβριο του 2019; Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι αυτοί οι οποίοι κυβερνούν σήμερα τον τόπο, και κυρίως ο πρωθυπουργός, δεν μπορούν να ερμηνευτούν από κανέναν. Δυστυχώς, τους ενδιαφέρει μόνον η καρέκλα και όχι το καλό της Ελλάδας. Το θέμα είναι ότι όσο περισσότερο μένουν στην εξουσία τόσο περισσότερο ζημιώνεται η χώρα. Η Ν.Δ. βρίσκεται σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα και δεν πρόκειται να αιφνιδιαστεί, όποτε κι αν αποφασίσουν να προκηρύξουν τις εκλογές.

Θητεύσατε ως αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Πιστεύετε πως η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα ή ότι με την κυβέρνηση Τσίπρα έχει αφεθεί στο έλεος της εγκληματικότητας;

Πιστεύω ότι η Ελλάδα ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρώπης είναι μια χώρα ασφαλής, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε μια γεωγραφική περιοχή που έχει πολλές αναταράξεις. Σε ό,τι αφορά το ερώτημά σας, στο δεύτερο σκέλος, πιστεύω πράγματι ότι η εγκληματικότητα είναι αυξημένη με την παρούσα κυβέρνηση. Η Αστυνομία, το Λιμενικό και η Πυροσβεστική διαθέτουν άρτια οργάνωση. Οπως, όμως, ένας γονέας πρέπει να προσέχει και τα τρία παιδιά του, έτσι οφείλει και η κυβέρνηση να προσέχει και τα τρία αυτά Σώματα.

Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει, γι’ αυτό και οι γειτονιές της Αθήνας, αλλά και άλλων πόλεων της χώρας, έχουν εξελιχθεί σε ορμητήρια παρανομίας και παραβατικότητας. Δεν αποτελεί υπερβολή να πω ότι με ευθύνη της παρούσας κυβέρνησης υπάρχει άνθηση του… “εγκληματικού τουρισμού” στη χώρα μας. Κι αυτό επειδή ο Νόμος Παρασκευόπουλου ευνοεί την εισαγωγή ξένων κακοποιών, λόγω των ευνοϊκών ποινών που προβλέπει. Ενας νόμος που η Ν.Δ. έχει υποσχεθεί ότι θα καταργήσει μόλις αναλάβει την εξουσία.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στην καριέρα σας μέχρι σήμερα;

Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν η αστυνομική επιχείρηση στα Ζωνιανά το 2007, στον Μυλοπόταμο της Κρήτης. Μια επιχείρηση ειδικών ιδιαιτεροτήτων, που την ανέλαβα και τη διεκπεραίωσα με τους συνεργάτες μου με απόλυτη επιτυχία, καταργώντας το από 28 ετών συγκεκριμένο άβατο.

Με τη σύζυγό σας είστε 40 χρόνια μαζί. Πώς γίνεται τελικά αυτό;

Τη γυναίκα μου την αγαπώ και με αγαπά. Αυτό είναι το μυστικό μας… Εχουμε δημιουργήσει μια πολύ καλή οικογένεια, έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά τα οποία είναι παντρεμένα και έχουμε και τέσσερα εγγόνια. Τα παιδιά και τα εγγόνια μας μας ενώνουν, ταυτόχρονα όμως έχει αναπτυχθεί μεταξύ μας αγάπη, αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμός.

Πώς γνωριστήκατε;

Οταν εγώ ήμουν δευτεροετής στη σχολή Αξιωματικών της τότε Ελληνικής Χωροφυλακής και η γυναίκα μου ήταν μαθήτρια Λυκείου. Ημασταν στην ίδια γειτονιά, στον ίδιο δρόμο, και δεν ήταν δύσκολο να συμβεί το… ευχάριστο.

Με τα εγγονάκια σας τι σας αρέσει να κάνετε;

Προσπαθώ να κλέβω χρόνο και να βρίσκομαι μαζί τους όσο μπορώ περισσότερο. Ο Αναστάσης είναι 4 ετών, η Τελέσιλα-Αικατερίνη είναι 2,5 ετών, η Σταυρούλα 2 ετών και 4 μηνών και η πιο μικρή είναι 7 μηνών και θα βαπτιστεί στις 20 Οκτωβρίου.

Μαγειρεύετε;

Οχι, ποτέ. Μόνο τηγανητά και βραστά αυγά, που έμαθα από μαθητής Γυμνασίου.

Χορεύετε; Ναι, πάρα πολύ… τα πάντα! Περισσότερο θρακιώτικα. Με εμπνέουν, με χαροποιούν και μου δίνουν δύναμη…

Τραγουδάτε;

Τραγουδάω πάρα πολύ! Θα ήθελα να γνωρίζω τη Βυζαντινή Μουσική και να ψέλνω!

Εχετε κάνει λάθη;

Τα λάθη μου είναι τρία. Πρώτον, δεν έκανα πολλά παιδιά. Κάνω έκκληση στα νέα ζευγάρια να κάνουν τουλάχιστον τέσσερα παιδιά. Δεύτερον, εκτός από φυσαρμόνικα, δεν έμαθα να παίζω καλά ένα μουσικό όργανο και, τρίτον, θα ήθελα να γνωρίζω τη Βυζαντινή Μουσική και την ιεροψαλτική τέχνη! Αντιλαμβάνεστε ως αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας να βρίσκομαι στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών και να ανεβαίνω στο αναλόγιο και να ψέλνω; Τέλεια εικόνα!

Εχετε πολλές εικόνες αγίων στο γραφείο σας. Εχετε ζήσει αυτό που λέμε θαύμα;

Βεβαίως. Στις πιο δύσκολες στιγμές και στις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις δεχόμουν πάντα το τηλεφώνημα από τον τότε αρχιμανδρίτη και σήμερα Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιο. Ο λόγος του ήταν πάντοτε ελπιδοφόρος και πατριωτικός…

Μια ήρεμη δύναμη που με συνόδευε στις δύσκολες αυτές στιγμές.

Γι’ αυτό και ήταν πάντα ιδιαίτερη η χαρά μου όταν μπορούσα να τον συναντήσω από κοντά και να πάρω την ευλογία του, αλλά και τις συμβουλές του. Τότε ήταν επικεφαλής της θρησκευτικής υπηρεσίας της Ελληνικής Χωροφυλακής και είχαμε αναπτύξει μια φιλία. Ολοι στην Αστυνομία είχαμε καλές σχέσεις μαζί του. Δεν τον σεβόμαστε απλά ως ιερωμένο, αλλά τον θεωρούμε και καλό μας φίλο.

 

Πηγή: Εφημερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”

Φωτογραφίες : “PAPADAKISPRESS”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας