Αρχική » ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΙΣΟΥΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΣΚΕΤΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΩΝ

ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΙΣΟΥΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΣΚΕΤΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΩΝ

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Η πρόσφατη καλοκαιρινή «γιορτή» του μουσουλμανικού κατηχητικού σχολείου του χωριού Γλαύκη στην Ξάνθη συνοδεύτηκε από μικρές θεατρικές παραστάσεις οι οποίες κρίνεται ότι δεν συνάδουν με το πνεύμα ειρηνικής συνύπαρξης και κατανόησης που έχει ανάγκη η ευαίσθητη περιοχή. Η δημοσιοποίηση φωτογραφιών και βίντεο από την εκδήλωση δημιουργεί πολλά ερωτήματα για τους σκοπούς που επιδιώκουν οι διοργανωτές της, οι οποίοι εκτιμάται ότι διατηρούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Άγκυρα και το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.
Στη μία από τις παραστάσεις, μικροί μαθητές της περιοχής εμφανίζονται ως γενειοφόροι Άραβες με σπαθιά στα χέρια να αποκεφαλίζουν αντιπάλους τους, δραματοποιώντας την επικράτηση του προφήτη Μωάμεθ στα πρώτα χρόνια εξάπλωσης του Ισλαμισμού. Οπως λέει στο «ΘΕΜΑ» ο ειδικός ισλαμολόγος και νομικός Γιώργος Δούδος. το συγκεκριμένο θεατρικό δρώμενο αναφερόταν σε «περιστατικά που αποτυπώνονται στην πρώιμη μουσουλμανική Ιστορία και έχουν σχέση με την άμυνα του προφήτη Μωάμεθ και τους πρώτουs μουσουλμάνους απέναντι στους διώκτες τους». Σε επόμενο σκετς, μαθητές και μαθήτριες του Κορανίου παριστάνουν παιδιά Παλαιστινίων που σκοτώνονται από βόμβες Ισραηλινών, επικροτώντας, κατά την άποψη αρκετών θεατών, την τζιχάντ κατά του Ισραήλ «Προσωπικά έχω αντίθετη γνώμη να διαπαιδαγωγούνται μικρά παιδιά με πολέμους σπαθιά, αποκεφαλισμούς, εκρήξεις και θανάτους. Γιατί το Ισλάμ έχει ένα σωρό ωραία πράγματα που τονίζουν την ειρήνη, τη συνύπαρξη κ.ά», λέει ο κ. Δούδος σχολιάζοντας το περιεχόμενο των αμφίβολων προθέσεων «έργων» που δείχνουν να καλλιεργούν το μίσος και τη βία. Εν τω μεταξύ, τη συγκεκριμένη εκδήλωση παρακολούθησαν -χειροκροτώντας με θέρμη τους μαθητές
και τιs μαθήτριες-, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή Χαλίλ Σακλί, ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο δήμαρχος Μύκης Τζεμίλ Καμπζά, αλλά και ο βουλευτικής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Φανατικός ιμάμης ο σκηνοθέτης της φιέστας

Ιθύνων νους της καλοκαιρινής «γιορτής» που πραγματοποιήθηκε στη Γλαύκη με τη χορηγία της ψευδομουφτείας Ξάνθης (Iskece Muftulugu – Μουφτεία Ξάνθης), όπως έγραφε το πανό που είχε αναρτηθεί στον χώρο αναφέροντας προκλητικά την πόλη με την τουρκική της ονομασία, είναι ο ιμάμης Ερκάν Αζίζογλου, στενός συνεργάτης του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε. Ο Αζίζογλου θεωρείται σκληρός τουρκόφρων και μουσουλμάνος ακραίων πεποιθήσεων ο οποίος φέρεται να διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και με τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους» της Αιγύπτου. Το 2016 με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές που είχαν πλήξει το Ισραήλ ο ίδιος είχε ευχηθεί στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook «να μη σβήσει ποτέ η πυρκαγιά», ενώ
χαρακτήρισε τους Ισραηλινούς ότι «ο καθένας τους είναι ένα τέρας που τρέφεται με αίμα». Στο ίδιο προκλητικά μήκος κύματος και την ίδια χρονική περίοδο ήταν και οι δηλώσεις του ψευδομουφτή Μέτε. Κατά τη διενέργεια εράνου για τη συγκέντρωση χρημάτων για τους Παλαιστινίους, με μοχθηρότητα και εμπάθεια καταράστηκε δημόσια το Ισραήλ και χαρακτήρισε «σωστό» τον Χιτλερ, επημένοντας ότι ο τελευταίος «δικαιώθηκε κάνοντας σαπούνια τους Εβραίους».



Η μισαλλόδοξη ρητορική και οι αντισημιτικές δηλώσεις όσων η πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής θεωρεί εγκάθετους της Τουρκίας στη Θράκη προκάλεσε τότε την αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλητικού Συμβουλίου Ελλάδος – και όχι μόνο. Διαμαρτυρίες που οδήγησαν τους Μέτε και Αζίζογλου να ανασκευάσουν ζητώντας δημόσια συγνώμη, ταπεινωμένοι και «γονυπετείς». Δεν ήταν η πρώτη φορά όμως που ο Αζίζογλου απασχόλησε τα ΜΜΕ. Το 2010 στην τουαλέτα του τεμένους που κατηχεί στη Γλαύκη ένα 7χρονο κορίτσι είχε πέσει θύμα αρρωστημένης σεξουαλικής κακοποίησης από τον 12χρονο ξάδελφό της και έναν συνομήλικο φίλο του. Το 2016, πάλι με τον ψευδομουφτή Μέτε, είχαν πρωταγωνιστήσει σε επεισόδια που είχαν σημειωθεί κατά την κηδεία μουσουλμάνου στρατιώτη που είχε χάσει τη ζωή του από πνιγμό, εμποδίζοντας τον νόμιμο μουφτή Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου να τελέσει την προβλεπόμενη
τελετή.

«Το γεγονός ότι ο Αζίζογλου επανεμφανίστηκε μετά από πολύ καιρό με τα προκλητικά θεατρικά σκετς στη Γλαύκη είναι αποτέλεσμα του κενού ελέγχου που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στην περιοχή. Διότι μέχρι πρότινος εξαιτίας των ελέγχων αναγκαζόταν να είναι πιο προσεκτικός στις κινήσεις του», σχολίασε στο «ΘΕΜΑ» στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών. Το εν λόγω στέλεχος έχει πλήρη εικόνα για τα όσα συμβαίνουν στη Θράκη και τους πειραματισμους της κυβέρνησης τόσο με την πρόσφατη αποδυνάμωση του κλιμακίου της ΕΥΠ και του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ στην Ξάνθη όσο και με την τελευταία καρατόμηση των νόμιμων μουφτήδων. Γεγονός που, όπως συμπεραίνεται, ανοίγει πλέον τον δρόμο αν όχι για εκλογή από τη μειονότητα -όπως έχει ζητήσει επανειλημμένως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν-, για ορισμό θρησκευτικών ηγετών της μειονότητας που θα έχουν το τελικό ΟΚ της Αγκυρας.

«Αγγελάκια» οι τζιχαντιστές, σύμφωνα με τον Ζεϊμπέκ

Μετά τις αναδράσεις που προκλήθηκαν από τις εικόνες των παιδιών να κρατούν γιαταγάνια και να αποκεφαλίζουν «γκιαούρηδες», ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις κάνοντας λόγο για μια «αθώα» παράσταση. Σε σχετική ανάρτησή του την περιέγραψε ως “Θεατρική παράσταση η οποία συμβόλιζει το τέλος της ειδωλολατρίας και την αρχή του Ισλάμ στη Μέκκα». Ο Ιδιος, βέβαια, δεν ανέφερε το παραμικρό για το επόμενο σκετς όπου οι μικροί μαθητές καταφέρονται με ρητορική θρησκευτικού μίσους κατά του Ισραήλ με φόντο το γνωστό Τέμενος του Βράχου της Ιερουσαλήμ. Απαντώντας στον ισχυρισμό του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρόκειται για μια «αθώα» θεατρική παράσταση, ο διαχειριστής της ενημερωτικής πύλης tourkikanea.gr, που θεωρείται κόκκινο πανί για τους τουρκόφρονες της Θράκης, Κοσμάς Καραΐσκος, σχολίασε στο «ΘΕΜΑ»: «Οκ. Ζεϊμπέκ επιχειρεί να καλύψει τον φίλο του ψευδομουφτη Ξάνθης που είναι υπευθυνος νομικά γι’αυτό το ταλιμπανικό θεατρικό που παρουσιάστηκε στη Γλαύκη και διδάσκει το μίσος. Αφού λοιπόν·

κατά τα λεγόμενα του βουλευτη τουΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα απλό θεατρικό με συμβολισμούς, ας μας δείξει ένα ανάλογο θεατρικό έργο που έχει ανεβεί στην Τουρκία υπό την αιγίδα του επίσημου κράτους, δηλαδή της Διεύθυνσης θρησκευμάτων (Diyanet)”. Και συμπλήρωσε: «Μόνο τα ταρικάtα (θρησκευτικά τάγματα) κάνουν τέτοιες ταλιμπανιές. Φυσικά αυτή η εικόνα με τα σπαθιά δεν υπήρξε καν ιστορικά Ακόμη και στην ταινία “Το Μήνυμα” με τον Αντονι Κουίν, που γυρίστηκε από το ίδιο το κράτος της Λιβύης και περιγράφει με τον πλέον επίσημα τρόπο τα γεγονότα τα είδωλα τα γκρεμίζει ο προφήτης Μωάμεθ με ραβδί. Πρόκειται για την πιο διάσημη ισλαμική ταινία στον κόσμο».

Να σημειωθεί ότι μετά τη δημοσιοποίηση των προκλητικών φωτογραφιών από τη «γιορτή» στη Γλαύκη, το πολιτικό γραφεί του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουοεϊν Ζεϊμπέκ ανέλαβε… εργολαβικά να υπερασπιστεί τις σκηνοθετικές ανησυχίες του φανατικού ιμάμη με ανακοινώσεις περί «fake news» από «ακροδεjιές» ιστοσελίδες. Τις ανακοινώσεις του γραφείου του βουλευτή τις αναπαρήγαγαν, όπως αναμενόταν, φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην περιοχή. Ωστόσο, με ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημητρης Καμμένος ζητάει να δοθούν εξηγήσεις για την τουρκοφιέστα στη Γλαύκη, κάνοντας λόγο για ενέργειες που πρέπει να υπάρξουν προκειμένου να απστρέψουν τον κίνδυνο πόλωσης και την καλλιέργεια μίσους που επιδιώκουν μεθοδικά οι σκληροπυρηνικοί κύκλοι της μειονότητας στη Θράκη. Μέσα στο γενικότερο κλίμα που διαμορφώνεται, δεν περνάει επίσης απαρατήρητο ότι για πρώτη φορά από το 2013, οπότε και τελείται προσευχή για τον εορτασμό του Μπαϊραμιού στο Γενί Τζαμί της Θεσσαλονίκης, πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχει ο τουρκόφρων «Σύλλογος Μουσουλμάνων Μακεδονίας -Θράκης» με έδρα στη Θεσσαλονίκη. Το εν λόγω σωματείο φέρεται να ελέγχεται ολοκληρωτικά και να χρηματοδοτείται αφειδώς από το τουρκικό προξενείο της πόλης, με στόχο να εδραιωθεί «τουρκική» μειονότητα και εκτός Θράκης. Σέ ό,τι επίσης αφορά τον μουφτή και τον μουεζίνη που τέλευαν τη συγκεκριμένη προσευχή, παρουσία του Τούρκου προξένου στη Θεσσαλονίκη Ορχήν Οκάν Γιαλμάν, αυτοί δεν ανήκαν -όπως τα προηγούμενα χρόνια- στις νόμιμες μουφτείες Ξάνθης και Κομοτηνής, αλλά στους ελεγχόμενους από την Αγκυρα ψευδομουφτήδες. Επί της ουσίας, το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού, που μέσω της Διεύθυνσης Μουσείων έδωσε άκριτα τη σχετική άδεια της τελετής, θεωρείται ότι αναγνώρισε de facto τους ψευδομουφτήδες. Οι τελευταίοι εξάλλου θεωρείται ότι υπηρετούν και τους μόνιμους στόχους της Αγκυρας να δημιουργήσει ερείσματα και στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή εφημερίδα “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας