Αρχική » Έλληνες στρατιωτικοί: Αποκαλύπτουν το λάθος που οδήγησε στη σύλληψή τους

Έλληνες στρατιωτικοί: Αποκαλύπτουν το λάθος που οδήγησε στη σύλληψή τους

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Σχεδόν 20 μέρες μετά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της Αδριανούπολης, όπου κρατήθηκαν για 167 μέρες, έρχονται στο φως πληροφορίες από τις καταθέσεις που έδωσαν στο ΓΕΣ αναφορικά με την περιπέτειά τους.

Ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης κατέθεσε στον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού την περασμένη Τετάρτη, δύο εβδομάδες μετά την απελευθέρωσή του, ενώ την επόμενη ημέρα ήταν η σειρά του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη να δώσει την κατάθεσή του.

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, και οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί υποστηρίζουν τη θεωρία του λάθους, που τους οδήγησε μέσα στο τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα, με συνέπεια τη σύλληψή τους.

Όπως ανέφερε στην κατάθεσή του ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης, μαζί με τον Λοχία εντόπισαν ίχνη στο χιόνι.Αποφάσισε να τα ακολουθήσουν πιστεύοντας ότι πρόκειται για ίχνη μεταναστών. Λίγο παρακάτω εντόπισαν κι άλλα σημάδια που τον έκαναν να πιστέψει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στην περιοχή.

Αναφέρει στην κατάθεσή του ότι είδε ίχνη ούρων στο χιόνι και αυτό φαίνεται ότι προκάλεσε την βεβαιότητα ότι βρίσκονται κοντά σε κάποια ομάδα μεταναστών που είχε περάσει παράνομα στο ελληνικό έδαφος.

Απορροφημένος όπως ήταν, άκουσε ξαφνικά το «Αλτ!». Σηκώνοντας το κεφάλι, ο Ανθυπολοχαγός είδε δύο Τούρκους στρατιώτες να τον σημαδεύουν. Σε αυτό το σημείο ρωτήθηκε γιατί δεν οπισθοχώρησε άμεσα, όπως γίνεται συνήθως σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

Σύμφωνα, με το δημοσίευμα, ο Μητρετώδης, υποστηρίζει ότι αποφάσισε να μην οπισθοχωρήσει άμεσα, γιατί δεν γνώριζε αν ο λοχίας Κούκλατζης θα μπορούσε να τον ακολουθήσει. Ο ανθυπολοχαγός φέρεται να έχει παραδεχτεί στην κατάθεσή του ότι έκανε λάθος εκτίμηση στον τρόπο που αντέδρασε.

Στο ίδιο περίπου πλαίσιο, εξάλλου, κινήθηκε και η κατάθεση του Κούκλατζη ενώπιον του ΓΕΠΣ την Πέμπτη (30/08/2018), επιβεβαιώνοντας όσα είπε ο ανθυπολογαχός Μητρετώδης.

Με τις καταθέσεις των δύο στρατιωτικών κλείνει η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), αμέσως μετά τη αιχμαλωσία τους.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας