Αρχική » Απολογισμός της 23ης Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης & της Εμποροπανήγυρης Φερών

Απολογισμός της 23ης Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης & της Εμποροπανήγυρης Φερών

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 23η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση των Φερών από τις 12 έως τις 16 Σεπτέμβρη 2018. Η συμμετοχή των εκθετών ήταν πολύ ικανοποιητική. Στο σύνολο ο αριθμός άγγιξε τους 51. Συμμετείχαν 25 εκθέτες εσωτερικού χώρου που είναι  παραγωγοί τοπικών προϊόντων , μεταποιητές, επιχειρήσεις που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την αγροτική εκμετάλλευση, 20 εκθέτες εξωτερικού χώρου με κατασκευαστές και εμπόρους αγροτικού  εξοπλισμού και 6  εκθέτες εξωτερικού χώρου με ζώα.

Κάθε χρόνο έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε νέες τοπικές επιχειρήσεις που αναδύονται μέσα από την τοπική κοινωνία. Τα τελευταία χρόνια μέσα από τον θεσμό της Πανέβριας Αγροτικής έκθεσης αναδείχθηκαν οι τοπικές επιχειρήσεις όπως: Λουκούμι Φερών, ΒΗΡΑρώνια Φερών, LAKORYF ταχίνι Φερών, Εβρίτικο Μελισσοκόφινο, Όσπρια –Σουσάμι Γκιλάκη Ειρήνη, Εργαστήριο παραδοσιακών ζυμαρικών ‘’Με την συνταγή της γιαγιάς Παγώνας’’, Κρεαταγορά ΒΑΦΕΙΑΔΗ και Μελισσοκομία Λαμπρίδου Δάφνη. Την περσινή χρονιά η τοπική επιχείρηση Οικοτεχνία Πορτοκαλλίδη ’’Παραδοσιακή σάλτσα ντομάτα’’ έκανε την εμφάνιση της για πρώτη φορά ενώ την φετινή χρόνια είχαμε την παρουσία μιας νέας τοπικής επιχείρησης στην έκθεση με τυροκομικά προϊόντα με την επωνυμία «ΒΗΡΑ ΦΑΡΜ»



Καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης έγινε  μεγάλη διακίνηση  προϊόντων και υπηρεσιών με επαφές και εμπορικές συμφωνίες σ’ όλες τις κατηγορίες εκθεμάτων. Επίσης ήταν σημαντική η παρουσία εταιριών πώλησης γεωργικών μηχανημάτων γεγονός που οφειλόταν στην έναρξη την προκήρυξης του προγράμματος «Στήριξη για Επενδύσεις σε Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις».

Τα έσοδα από την διοργάνωση της έκθεσης- εμποροπανήγυρη ανήλθαν στο ποσό των 25.000 ευρώ ενώ οι δαπάνες στο ποσό των 19.800 ευρώ.

 

Στα πλαίσια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν δύο ημερίδες:
13/9  Πέμπτη  &  Ώρα :  19:30

  1. «Καινοτόμες δράσεις στον πρωτογενή τομέα. Η συμβολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης» Σπύρος Κουτρούμπας, Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας ΔΠΘ
  2. Προοπτικές του ηλίανθου ως ενεργειακή καλλιέργεια. Δρ. Σιδέρης Φωτιάδης, ΕΔΙΠ Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης ΔΠΘ

14/9  Πέμπτη  &  Ώρα :  19:30

«Η εξέλιξη της Μελισσοκομίας στον Έβρο» Ντιώνιας Μόσχος, Επαγγελματίας μελισσοκόμος

 

Επίσης στα εγκαίνια στις 11-9-2016 έλαβε χώρα απονομή βραβείων σε έξι νέες καινοτόμες οικοτεχνίες των Φερών.

 

Την 23η Πανέβρια Αγροτική έκθεση επισκέφτηκε κόσμος από ολόκληρο τον Έβρο και την Ροδόπη  και Ξάνθη και κλείστηκαν πολλές εμπορικές συναλλαγές.

Η Έκθεση των Φερών αποτελεί πλέον θεσμό για τον Δήμο μας γιατί προβάλλεται η περιοχή μας, τα τοπικά μας προϊόντα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι εδώ όπου βρίσκεται η καρδιά του Αγροτικού και κτηνοτροφικού χώρου, αναπτύσσεται μια πολύπλοκη δραστηριότητα, που δημιουργείται μέσα από μια σχέση συναλλαγής και συνάφειας τοπικών παραγωγών, μεταποιητών, εμπόρων, προμηθευτών και επισκεπτών και στηρίζει τον Αγρότη και τον Κτηνοτρόφο.

Οι θετικές εντυπώσεις και οι καλόπιστες κριτικές μας ενδυναμώνουν και μας κατευθύνουν σε πιο άρτια διοργάνωση για την επόμενη χρονιά.

Ευχαριστούμε πολύ το προσωπικό της Δημοτικής Ενότητας Φερών και το προσωπικό της πρώην Βιομηχανίας «Θράκης» που εργάστηκαν σε δύσκολες συνθήκες και υπερέβαλαν τον εαυτό τους για το στήσιμο και όλη την διεξαγωγή της 23ης Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης Φερών.

Ο Αντιδήμαρχος Φερών

& Πρωτογενούς Τομέα

Γκότσης Νικόλαος

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας