Αρχική » Π. Μιχαηλίδης : Εκτεθειμένος ο κ.Λαμπάκης για το κτίριο του πρώην ΠΙΚΠΑ

Π. Μιχαηλίδης : Εκτεθειμένος ο κ.Λαμπάκης για το κτίριο του πρώην ΠΙΚΠΑ

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πάρθηκε μια ιστορική απόφαση για την «σωτηρία» του κτιρίου του πρώην ΠΙΚΠΑ (Πατριωτικό Ιδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας και Αντίληψης) το οποίο βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Ι. Καβύρη και Πατριάρχη Φωτίου, με παρέμβαση της ΑμερικανοΕλληνικής Μορφωτικής Ένωσης AHEPA, ενάντια στην πρόθεση του κ.Λαμπάκη ο οποίος είχε προ καιρού δηλώσει δημόσια με κατηγορηματικό τρόπο στα τοπικά ΜΜΕ, πως η μόνη λύση είναι η κατεδάφιση, διότι είναι σάπιο και δεν επιδιορθώνεται !!!
Σήμερα αποδεχτήκαμε την πρόταση της Οργάνωσης για την ανάληψη από μέρους της των εξόδων αναπαλαίωσης του κτίσματος, το οποίο έχει ιδιαίτερη ιστορική μνήμη, μια και δεν υπάρχει παλιός Αλεξανδρουπολίτης που να μην έχει εμβολιαστεί σε αυτό και το οποίο από το 2014 έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου!
Δυστυχώς μέχρι και σήμερα παρέμενε αναξιοποίητο από πλευράς της δημοτικής αρχής με σκοπό την κατεδάφισή του και παρά το σχετικό ερώτημα που είχαμε θέσει ως παράταξη προς το ΔΣ τον Νοέμβριο του 2015.
Συγκεκριμένα, είχαμε επισημάνει τότε στον κ.Λαμπάκη, πως η απόφαση κατεδάφισής του πρέπει να συνοδεύεται από εμπεριστατωμένη έκθεση επικινδυνότητας του κτιρίου και ακαταλληλότητας του, ενώ του προτείναμε την επανάχρηση και αναπαλαίωση του.
Το κτίσμα αυτό το έφεραν οι ΑΧΕΠΑΝΣ αμέσως μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και την Κατοχή. Είχαν φέρει με καράβια δεκάδες τέτοιες λυόμενες κατασκευές σε όλη την Ελλαδα για να λειτουργήσουν ως ΠΙΚΠΑ αλλά το μόνο που τελικά παρέμεινε είναι αυτό της Αλεξανδρούπολης.

 

Παύλος Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής
παράταξης”ΑΝΑ.Σ.Α.”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας