Αρχική » ΟΑΕΔ: 5.500 προσλήψεις με 12μηνη σύμβαση στο Δημόσιο (αποδοχές+διαδικασία)

ΟΑΕΔ: 5.500 προσλήψεις με 12μηνη σύμβαση στο Δημόσιο (αποδοχές+διαδικασία)

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Στην πρόσληψη 5.500 ανέργων στο Δημόσιο προωθεί η κυβέρνηση. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΟΑΕΔ και θα αφορά νέους ηλικίας 22 έως 29 ετών για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για 12 μήνες μέσω της τοποθέτησης τους σε υπουργεία και σε εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.

Συγκεκριμένα, οι προσλήψεις θα γίνουν σε ασφαλιστικά ταμεία (σχεδόν 1.250 προσλήψεις σε ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ)  αλλά και φορείς από τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Υγείας, Εσωτερικών κ.α.

Όπως γράφει ο Ε.Τύπος, σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές, είναι για την κατηγορία Π.Ε έως 1.040 ευρώ και για την κατηγορία Τ.Ε έως 990 ευρώ. Για τους κατόχους διδακτορικού, οι μισθοί αυξάνονται σε 1.090 ευρώ και 1.040 ευρώ αντίστοιχα. Οι παραπάνω βασικές αποδοχές προσαυξάνονται με τα επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας (στις θέσεις και ειδικότητες που προβλέπονται) με ποσά 35 ευρώ το μήνα, 70 και 150 ευρώ το μήνα, καθώς και με τις εφημερίες εφόσον οι απασχολούμενοι είναι στον ιατρικό-νοσηλευτικό κλάδο. Οι εφημερίες του επιστημονικού προσωπικού ορίζονται έως και 73 ευρώ (καθημερινή), 108 ευρώ (Σαββάτου, ή αργίας πλην Κυριακής και 125 ευρώ (Κυριακής)

Το κόστος του προγράμματος θα καλυφθεί εξολοκλήρου από πιστώσεις του ΟΑΕΔ που κατανέμονται ως εξής: 6 εκατ. ευρώ για το 2018, 70 εκατ. ευρώ για το 2019 και 10 εκατ. ευρώ για το 2020.

Οι άνεργοι θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οι πτυχιούχοι σχολών της αλλοδαπής, να διαθέτουν βεβαίωση ισότιμου πτυχίου, από το ΔΟΑΤΑΠ. Οι πτυχιούχοι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαθέτουν βεβαίωση ισότιμου τίτλου από τον ΔΟΑΤΑΠ στην περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια άσκησης επαγγέλματος από τη χώρα προέλευσης του πτυχίου τους. Επίσης θα πρέπει να έχουν βεβαίωση αναγνώρισης, των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Ανάμεσα στα κριτήρια επιλογής ανέργων περιλαμβάνονται:

-Διάστημα ανεργίας έως 60 μήνες

-Ετήσιο εισόδημα που θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση

-Ηλικία

-Εγγραφή στα μητρώα ανέργων ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ.

-Δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Όταν δημοσιοποιηθεί η σχετική πρόσκληση, οι άνεργοι θα κληθούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας του ΟΑΕΔ, ενώ το ΑΣΕΠ θα εποπτεύει την διαδικασία για την διασφάλιση της αντικειμενικότητας και της διαφάνειας.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας