Αρχική » Επιστολή του κ. Ζαν-Κλoντ Γιούνκερ προς το Δήμαρχο Ορεστιάδας για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Επιστολή του κ. Ζαν-Κλoντ Γιούνκερ προς το Δήμαρχο Ορεστιάδας για τους Έλληνες στρατιωτικούς

από statusradio.gr
0 σχόλιο

«Ως επίτιμος δημότης της πόλης, μοιράζομαι την ιδιαίτερη χαρά, ικανοποίηση και συγκίνηση των συνδημοτών μας και όλων των Ελλήνων για την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών» σημειώνει ο Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρει στη συνέχεια του τηλεγραφήματος, και απευθυνόμενος προς τη δημοτική αρχή, «γνωρίζεις καλά το προσωπικό ενδιαφέρον και τη σταθερή υποστήριξή μου για επιστροφή (σ.σ. των δύο στρατιωτικών) στις οικογένειές τους», ενώ θυμίζει όσα είχε πει ο ίδιος στη Σύνοδο Ε.Ε.-Τουρκίας στη Βάρνα, «η Τουρκία δεν έχει να φοβάται τίποτα από τους Ευρωπαίους γείτονές της. Τουναντίον, έχει μόνο να κερδίσει από μια σταθερή στρατηγική σχέση με την Ε.Ε. και τις συνθήκες καλής γειτονίας στην περιοχή».

Στην συνέχεια αναφέρει πως «η Ορεστιάδα, ο Δήμος μας, στα ακροδάκτυλα της ελληνικής επικράτειας και των ευρωπαϊκών μας συνόρων, σε εγγύτητα αναπνοής με την Τουρκία, ελπίζω ότι θα παραμείνει γέφυρα και φάρος φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών αλλά και της ένωσής μας με την Τουρκία». Με τον κ. Γιούνκερ να κλείνει στέλνοντας «τις θερμότερες ευχές μου και την αγάπη μου σε όλους τους συνδημότες».

Η απάντηση του Δημάρχου Ορεστιάδας

Απαντώντας, ο Β. Μαυρίδης υπογραμμίζει «το αδιαμφισβήτητο και πάντοτε ένθερμο ενδιαφέρον, αλλά και την έμπρακτη υποστήριξη στη χώρα μου» από τον κ. Γιούνκερ και τον ευχαριστεί ειδικότερα, για τη σαφή θέση που έχει πάρει υπέρ της χώρας μας σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα. Εν προκειμένω όμως, ο δήμαρχος Ορεστιάδας συγχαίρει τον πρόεδρο της Ευρ. Επιτροπής «για τους λεπτούς και αριστοτεχνικούς χειρισμούς σας, που οδήγησαν στο ευτυχές αποτέλεσμα (…) είναι γενικά αποδεκτό ότι η συμβολή σας υπήρξε καίρια και καθοριστική», τονίζει.

Παραλλήλως, ο κ. Μαυρίδης αναφέρει με έμφαση ότι «η διατήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας με την Τουρκία στο πλαίσιο του αμοιβαίου σεβασμού και η διασφάλιση των υπέρτατων αξιών της ελευθερίας και της δημοκρατίας αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί αδιαπραγμάτευτη και πάγια θέση μας».

Και η επιστολή του δημάρχου καταλήγει απευθυνόμενος προσωπικώς στον κ. Γιούνκερ, «η Ευρώπη σας οφείλει πολλά και η Ελλάδα ακόμη περισσότερα», απευθύνοντάς του συγχρόνως πρόσκληση να επισκεφθεί την ακριτική πόλη.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας