Αρχική » 4ο Φεστιβάλ Via Egnatia: 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

4ο Φεστιβάλ Via Egnatia: 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Τριήμερο εκδηλώσεων διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Via Egnatia, από την Παρασκευή 7 έως και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 στην Αλεξανδρούπολη, που περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, επισκέψεις ιστορικού – αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, γαστρονομικές και μουσικοχορευτικές διαδρομές στο χρόνο & στο χώρο της Θράκης.

Tο Φεστιβάλ Via Egnatia διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά φέτος με πληθώρα πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Για τις εκδηλώσεις που έχει ετοιμάσει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας είναι οι πολίτες, όλων των ηλικιών, να συμμετέχουν, να χαρούν, αλλά και να κερδίσουν σε γνώσεις, μέσα από τις πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις του 4ου Φεστιβάλ Via Egnatia».

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Την Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, στην Αλεξανδρούπολη, θα τελεστούν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «VIA EGNATIA: ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟN ΣΤΡΥΜΟΝΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ» σε συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης. Στη συνέχεια, στην αίθουσα ΚΡΗΤΗ, στο 2ο όροφο του ΝΟΜΑΡΧΕΙΟΥ, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με τίτλο «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» από την επίτιμη Έφορο Αρχαιοτήτων Πολυξένη Τσατσοπούλου – Καλούδη.

Το Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου, στις 10:00, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη και περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου. Στις 20:30 στο προαύλιο του ΝΟΜΑΡΧΕΙΟΥ η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) μας καλεί σε μια γαστρονομική διαδρομή αναδεικνύοντας τον γευστικό πλούτο των περιοχών από όπου διέρχεται η Εγνατία Οδός. Πολιτιστικοί Σύλλογοι μέλη της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. θα μεταφέρουν τη γαστρονομική παράδοση αιώνων και θα προσφέρουν με χαρά στον κόσμο που θα βρεθεί στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ τα σχετικά εδέσματα. Την εκδήλωση «ντύνει» μουσικά ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με ακούσματα που ακολουθούν τα χνάρια της αρχαίας Εγνατίας Οδού, από την Κωνσταντινούπολη έως τη Ρώμη.

Την Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με περιήγηση και ενημέρωση στον αρχαιολογικό χώρο Ζώνης του Δήμου Αλεξανδρούπολης από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου, στις 10:00. Το τριήμερο των εκδηλώσεων του 4ου Φεστιβάλ Via Egnatia ολοκληρώνεται στις 20:00, στο θέατρο ΑΛΤΙΝΑΛΜΑΖΗ, όπου οι συμμετέχοντες πολιτιστικοί σύλλογοι – μέλη της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. παρουσιάζουν μια παράσταση χορευτικών σχημάτων επενδυμένη με θεατρικά κείμενα ανά πληθυσμιακή ομάδα παρουσίασης με αναφορές στην Αρχαία Εγνατία Οδό. Τη σκηνοθετική επιμέλεια και τη συγγραφή των κειμένων έχει αναλάβει ο σκηνοθέτης Νίκος Ζερβόπουλος.

Η έκθεση φωτογραφίας «VIA EGNATIA: ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΥΜΟΝΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ» θα λειτουργήσει από την Παρασκευή 7 έως και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου τις ώρες 18:00 έως 23:00.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας