Αρχική » Συναντήσεις στην Αθήνα του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος

Συναντήσεις στην Αθήνα του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, όπου είχε συνάντηση με τον Υπουργό κ. Βαγγέλη Αποστόλου.

Η συνάντηση προγραμματίστηκε με πρωτοβουλία του κ. Περιφερειάρχη μετά την επιστολή που έστειλε στον κ. Υπουργό στις 3 Ιουλίου για το θέμα των αποζημιώσεων στους αγρότες της Περιφέρειας που επλήγησαν από τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα των τελευταίων μηνών.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να γίνει καταγραφή από τον ΕΛΓΑ όλων των ζημιών, ακόμα και αυτών που δεν αποζημιώνονται, ως ένα πρώτο βήμα που θα επιτρέψει τη συνολική εκτίμηση της κατάστασης στην περιοχή. Για αυτόν τον λόγο καλούνται όλοι οι αγρότες της Περιφέρειας που έχουν υποστεί ζημιές να τις δηλώσουν.

Ο κ. Μέτιος έθεσε επίσης στον κ. Αποστόλου το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της μη καταβολής των δεδουλευμένων στους έξι κτηνιάτρους που έχει προσλάβει η Περιφέρεια στο πλαίσιο του προγράμματος επιτήρησης των τεσσάρων εξωτικών νοσημάτων (αφθώδη πυρετό, οζώδη δερματίτιδα, ευλογιά προβάτων και πανώλη μικρών μηρυκαστικών).

Στη συνάντηση, τέλος, συζητήθηκε εκτενώς και το θέμα της θρησκευτικής σφαγής των ζώων ενόψει της μουσουλμανικής γιορτής του ΚουρμπάνΜπαϊράμ. Για το ίδιο ζήτημα άλλωστε, την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί την Κομοτηνή και την Ξάνθη ο Γενικός Διευθυντής Κτηνιατρικής κ. Θωμάς Αλεξανδρόπουλος.

Νωρίτερα το πρωί, ο κ. Περιφερειάρχης είχε συνάντηση και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο στη Βουλή. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων για την προώθηση των έργων στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας