Αρχική » Η «ιεροτελεστία του θέρους» στην Αλεξανδρούπολη

Η «ιεροτελεστία του θέρους» στην Αλεξανδρούπολη

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ο τίτλος “Στο μαγικό χαλί..” παραπέμπει στον εξαίρετο Μάνο Χατζιδάκι. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα πρότυπο συναυλίας που ανοίγει ορίζοντες στα σύγχρονα μουσικά δρώμενα της Ελλάδας. Η συνάντηση δύο ευφυών, ταλαντούχων και ικανών προσωπικοτήτων παρήγαγε μία συναυλιακή μέθεξη που η πρώτη δημόσια κατάθεση της υλοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Ποιες πόλεις στο μέλλον θα έχουν την τύχη να απολαύσουν αυτό το κορυφαίο γεγονός  είναι ένα ερωτηματικό.

Ο λόγος για τον ανατρεπτικό και διακεκριμένο συνθέτη, πιανίστα και μουσικολόγο Μηνά Αλεξιάδη , ο οποίος εμπνεύσθηκε  τη μεταγραφή ελληνικών τραγουδιών με σύγχρονη αισθητική  και στα οποία έδωσε νέα πνοή , διάσταση και προοπτική . Είναι συνομιλητής  και ομότεχνος του Βαγγέλη Παπαθανασίου , του Keith Jarrett, του Philip Glass. Και τις αξίες “ωραίο” , “αληθές”, “αγαθό” των τραγουδιών τα εμπιστεύθηκε στην αισθαντική φωνή και τη μοναδική χροιά της Καίτης Μακρή. Μιας απόγονης της Cesaria Evora, της Oum Kalthoum, της Fayruz.

Μια συναυλία που θα είναι πλέον σημείο αναφοράς και καμπής στο ελληνικό τραγούδι και η οποία ανέδειξε το ερώτημα Που πάνε τα τραγούδια όταν τελειώνει μια συναυλία;

Η συναυλία της Αλεξανδρούπολης έδωσε την απάντηση. Πάνε στον κήπο του Θεού για να κάνουν παρέα στην μοναξιά του.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας