Αρχική » Ο τρίτος πυλώνας της κυβέρνησης στη Θράκη

Ο τρίτος πυλώνας της κυβέρνησης στη Θράκη

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Ποιες είναι οι κορυφαίες πολιτικές διακυβερνήσεις που οδήγησαν με τη τύφλωση τους την Ελλάδα στην κρίση; Η πασοκαρία του Ανδρέα Παπανδρέου και η ακινησία του Κώστα Καραμανλή. Στην κρίσιμη πενταετία 2004-2009  το χρέος ανέβηκε κατά 120 δισ. Ευρώ, δηλαδή ο Καραμανλής ο νεώτερος με την σύμπραξη  του Π. Παυλόπουλου χρέωναν την Ελλάδα ετησίως με 24 δισ. Ευρώ . Μόνο τη διετία 2008-2009 το ελληνικό δημόσιο ξόδεψε 34 δισεκατομμύρια περισσότερα από όσα εισέπραξε.

Συγχρόνως καραμανλικοί πάσης απόχρωσης  (δεξιοί και αριστεροί) επιχειρούσαν να καλλιεργήσουν θεωρίες συνωμοσίας γύρω από απόπειρες δολοφονίας του λόγω της συμπεριφοράς του στην εξωτερική πολιτική της χώρας. Πριν λίγες μέρες αποκαλύφθηκε , με αφορμή σκάνδαλο στην ΕΥΠ, ότι όλα ήταν παραμύθια και ιδεοληψίες.

Από το 2009 όταν ο κ. Καραμανλής παρέδωσε την πρωθυπουργία στον άλλο “γίγαντα” το ΓΑΠ, ενώ μισθοδοτείται αδρά από το ελληνικό κοινοβούλιο , δεν πήρε ποτέ το λόγο στη βουλή, ούτε δημοσιοποίησε ο ίδιος τις απόψεις του για πολλά και κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Για λογαριασμό του μιλούσαν ο Ε. Αντώναρος και άλλοι τύποι. Κορυφαία πολιτική συμπεριφορά του ήταν η στήριξη που προσέφερε το σύστημα του καραμανλισμού στην κυβέρνηση του Α. Τσίπρα. Με αντάλλαγμα να τον βγάλει ο τελευταίος από το κάδρο αυτών που χρεοκόπησαν τη χώρα.

Αυτός ο πολιτικός επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή για τρεις ημέρε τη Θράκη. Έφαγε σε ταβέρνες και καφενεία, περπάτησε κρατώντας γκλίτσες και μπαστούνια , σε βουνά , λαγκάδια και μνημεία…και έφυγε. Χωρίς να κάνει ούτε μία δημόσια δήλωση.

Αυτόν λοιπόν τον πολιτικό έτρεξαν να χειροφιλήσουν  διάφορα στελέχη, παράγοντες , πολιτευτές της Νέας δημοκρατίας στον Έβρο , τη Ροδόπη και την Ξάνθη. Από τον Α. Δημοσχάκη και τον Π. Πατουρίδη έως τον Ε. Στυλιανίδη και τον Α. Κοντό, μια σειρά παραγόντων έψαλλαν χαρμόσυνα την “υψηλού συμβολισμού” επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού . Χωρίς λύπη , χωρίς περίσκεψη , χωρίς “αιδώ” οι πρόθυμοι γραφειοκράτες και κομματάρχες της Ν.Δ. προκάλεσαν τη μνήμη και την κρίση των πολιτών . Τώρα αντιλαμβανόμαστε γιατί ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει μέλλον στον φιλελευθερισμό. Είναι όμηρος των καραμανλικών , των σαμαρικών και λοιπών λαϊκιστών και κρατιστών.

 

 Βλαδίμηρος

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας