Αρχική » Νέα τέλη κυκλοφορίας για το 2019

Νέα τέλη κυκλοφορίας για το 2019

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Μεγάλες ανατροπές για τέλη κυκλοφορίας το 2019 προτείνει το υπουργείο Μεταφορών. Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης έκανε λόγο για τέλη κυκλοφορίας αναλογικά με την αξία του οχήματος και τις εκπομπές ρύπων.

Πρόκειται για ένα νέο τύπο για τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς σήμερα πληρώνονται σύμφωνα με τους ρύπους ή τα κυβικά του οχήματος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Η εισήγηση του υπουργείου Μεταφορών είναι η αναλογικοποίηση με την αξία του αυτοκινήτου και βεβαίως να λαμβάνονται υπόψη και τα περιβαλλοντικά κριτήρια».



Όσον αφορά στα ανασφάλιστα οχήματα ο υφυπουργός Μεταφορών είπε ότι πάνω από 436.000 ιδιοκτήτες οχημάτων θα λάβουν σήμερα μέσω Taxisnet τα πρόστιμα.

Ωστόσο ο κ. Μαυραγάνης έκανε λόγο για μείωση του αριθμού των ανασφάλιστων οχημάτων μέσα σε ένα χρόνο επισημαίνοντας πως: «Πέρυσι τέτοια εποχή ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων ανέρχονταν σε 1,2 εκατ. οχήματα. Τώρα ο αριθμός τους έχει μειωθεί κατά 800.000 οχήματα».

 

Για την επιστροφή πινακίδων είπε πως «μετά τους πέντε μήνες πληρώνεις ανά μήνα», χαρακτηρίζοντας το μέτρο «εισπρακτικό».

Για τα τέλη που καλούνται να πληρώσουν όσοι τους έχει κλαπεί το όχημα, κάλεσε τους οδηγούς να προσκομίσουν στο υπουργείο Μεταφορών ή στην ΕΛ.ΑΣ. το σημείωμα που είχαν από την αστυνομία. Αυτό ισχύει μόνο για τα οχήματα που εκλάπησαν πριν από το 2008, καθώς από εκεί και έπειτα «υπάρχουν τα δεδομένα».

Για τα αχρηστευμένα, κάλεσε όσους διαθέτουν κάποιο να το δηλώσουν, σημειώνοντας πως «τα χρέη μετά το 2004 έχουν διαγραφεί». Δυστυχώς, όπως είπε, οι μοτοσικλέτες εξαιρούνται, λόγω του ότι οι μηχανές δεν υποχρεούνται σε απόσυρση, όπως τα αυτοκίνητα.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας