Αρχική » Και ο Πεταλωτής για περιφερειάρχης

Και ο Πεταλωτής για περιφερειάρχης

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Το Συνέδριο της ΕΝ.ΠΕ. και της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, εκτός από την είδηση για τη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 14 και 21 Οκτωβρίου 2019, είχε και πολύ παρασκήνιο σχετικά με τις υποψηφιότητες. Ενα από τα ονόματα που ακούστηκαν έντονα για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-θράκης ήταν εκείνο του κυβερνητικού εκπροσώπου επί ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Πεταλωτή. Η υποψηφιότητά του, που συζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, έντονα σε ΠΑΣΟΚικά «πηγαδάκια», εξαρτάται από δύο βασικές παραμέτρους, όπως τονίζουν πρόσωπα που γνωρίζουν καλά τις ισορροπίες στο εσωτερικό του νεοπαγούς Κινήματος Αλλαγής.

Η μία παράμετρος είναι ο χρόνος των αυτοδιοικητικών εκλογών και ο συσχετισμός τους με πιθανές πρόωρες εθνικές κάλπες. Και αυτό γιατί, αν στηθούν πρόωρες κάλπες, ο κ. Πεταλωτής θα είναι υποψήφιος στη Ροδόπη και θα προτιμηθεί άλλο πρόσωπο για την Περιφέρεια. Η δεύτερη παράμετρος αφορά τις εσωτερικές ισορροπίες στο Κίνημα Αλλαγής. Ο Γ. Πεταλωτής, ανάμεσα στα άλλα, ήταν εκπρόσωπος του ΚΙΔΗΣΟ και η υποψηφιότητά του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις συνεννοήσεις που θα γίνουν μεταξύ της προέδρου του κόμματος, Φώφης Γεννηματά, και του Γιώργου Παπανδρέου. Το σίγουρο είναι ότι στο Κίνημα Αλλαγής υπάρχει πληθώρα επιλογών για την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη, καθώς αρκετά στελέχη φιλοδοξούν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία. Ανάμεσα σε αυτά είναι ο πρώην βουλευτής Εβρου Γιώργος Ντόλιος, ο οποίος προσπαθεί να σταθμίσει π τον συμφέρει περισσότερο: η Αυτοδιοίκηση ή μία υποψηφιότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Τα υπόλοιπα στελέχη προέρχονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να επισημάνουμε ακόμα ότι ακούγεται και η περίπτωση του πρώην υφυπουργού Μιχάλη Τιμοσίδη, από την Καβάλα, επίσης από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου, με το όνομά του όμως να μην ενθουσιάζει τους επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη. Στον κατάλογο των ενδιαφερομένων έχει προστεθεί και ο πρώην δήμαρχος Καβάλας, Κώστας Σιμιτσής, που δεν προτίθεται να διεκδικήσει ξανά τον δήμο.

Πηγή εφημερίδα “SECRET”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας