Αρχική » Το επεισόδιο και το θρίλερ με τους δύο στρατιωτικούς στον Έβρο. Τη Δευτέρα δικάζονται στην Αδριανούπολη

Το επεισόδιο και το θρίλερ με τους δύο στρατιωτικούς στον Έβρο. Τη Δευτέρα δικάζονται στην Αδριανούπολη

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Όλα άρχισαν το απόγευμα της Πέμπτης όταν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, ένας ανθυπολοχαγός και ένας επαγγελματίας οπλίτης συνελήφθησαν από την τουρκική περίπολο το πρωί της Παρασκευής στις Καστανιές Έβρου.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού oι δύο ένστολοι εκτελούσαν συνήθη περιπολία στην οριογραμμή δασικής περιοχής στις Καστανιές Έβρου και, όπως και οι ίδιοι φέρεται να έχουν καταθέσει, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της διαρκούς χιονόπτωσης αποπροσανατολίστηκαν και τελικά εντοπίστηκαν από τουρκική περίπολο.

Τη Δευτέρα θα οδηγηθούν στην τουρκική δικαιοσύνη ενώ μέχρι τότε θα κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αθήνας θα οδηγηθούν ενώπιον της τουρκικής δικαιοσύνης με τη μοναδική κατηγορία της παράνομης διείσδυσης σε απαγορευμένη περιοχή.

Την ίδια στιγμή, και σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ αλλά και το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων οι δύο έλληνες στρατιωτικοί παραπέμπονται σε δίκη για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και απόπειρα κατασκοπείας.

Τι κατέθεσαν οι στρατιωτικοί που συνελήφθησαν

«Δεν είμαστε πράκτορες», φέρονται να δήλωσαν στην κατάθεσή τους οι δύο Έλληνες στρατιώτες που συνελήφθηκαν στον Έβρο, όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή της Κύπρου.

Ο υπολοχαγός του στρατού ξηράς φέρεται να κατέθεσε ότι κατά τις 10.30 χθες βγήκαν σε περιπολία. «Το χιόνι ήταν γύρω στα 20-25 εκατοστά. Όταν είδαμε ίχνη παπουτσιών πάνω στο χιόνι αρχίσαμε να τα ακολουθούμε σκεπτόμενοι ότι είναι ίχνη παράνομων μεταναστών. Ακολουθώντας τα ίχνη βρεθήκαμε κάτω από ένα δέντρο, απέναντί μας βρέθηκαν Τούρκοι στρατιώτες και μας πήραν τα όπλα. Μετά μας μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Εμείς δεν είμαστε πράκτορες, δεν περάσαμε τα σύνορα σκόπιμα. Περάσαμε τα σύνορα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών», φέρεται να είπε.

Οι διαπραγματεύσεις

Αν και αρχικά μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου το ζήτημα είχε χαρακτηριστεί «τυπικό θέμα», τελικά το θρίλερ και η ανησυχία ακολούθησαν. Σύμφωνα με τα όσα η είπε στην αρχή, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δ. Αποστολάκης έχει μιλήσει με τον Τούρκο ομόλογό του και ότι «βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τις τουρκικές αρχές». Ενώ, είχε προσθέσει πως «οι νομικές διαδικασίες είναι απολύτως τυπικές και αφορούν δίκη για παράνομη είσοδο στη χώρα». Λίγη ώρα αργότερα, το Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ξεκαθάριζε ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις με τους δύο συλληφθέντες Έλληνες αξιωματικούς. Ο ίδιος επισημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Τι αναφέρει το Πεντάγωνο

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής ανώτατη πηγή του Πενταγώνου ανέφερε ότι με τη μοναδική κατηγορία της παράνομης διείσδυσης σε απαγορευμένη περιοχή θα οδηγηθούν τη Δευτέρα στην τουρκική δικαιοσύνη τα δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς. Μέχρι τότε θα κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως σε καλό κλίμα διεξάγονται οι συνομιλίες για τη διευθέτηση του θέματος, μεταξύ των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ Ελλάδας και Τουρκίας, Ναυάρχου Ευαγγέλου Αποστολάκη και Στρατηγού Χουλούτ Ακάρ. Η πρώτη επικοινωνία τους έγινε την Πέμπτη ενώ υπήρξε δεύτερη επικοινωνία τους την Παρασκευή. Στο πλαίσιο αυτό οι πληροφορίες έφεραν τον Τούρκο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ να επιθυμεί την ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας για την επάνοδο των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας