Αρχική » Η τύχη των Ελλήνων στρατιωτικών στα χέρια του Ταγίπ: Το περίεργο μήνυμα του αρχηγού της MIT

Η τύχη των Ελλήνων στρατιωτικών στα χέρια του Ταγίπ: Το περίεργο μήνυμα του αρχηγού της MIT

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Στα χέρια του ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, αφέθηκε η τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη στο τουρκικό έδαφος.

Ο κ. Ερντογάν, που επέστρεψε στην Τουρκία μετά την πενθήμερη περιοδεία του στην Αφρική, που σκόπευε βασικά στον περιορισμό της επιρροής της Αιγύπτου, με αποτέλεσμα να θυμώσει τον πρόεδρο αλ Σίσι, είναι πλέον ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την τύχη των Ελλήνων στρατιωτικών.

Σύμφωνα με πηγές από την Τουρκία, ο Πρόεδρος της χώρας «θα παίξει το παιγνίδι για όσο καιρό τον βολεύει». Οι ίδιες πηγές πιστεύουν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν θα βιαστεί να πάρει αποφάσεις, αν και τα μηνύματα που έλαβε η ελληνική στρατιωτική ηγεσία από τους ομολόγους της, δεν ήταν αποθαρρυντικά. Όμως οι πάντες γνωρίζουν ότι στην Τουρκία αποφασίζει μόνο ο Ερντογάν, ο οποίος πλέον ελέγχει απόλυτα και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στην Τουρκία, ως γνωστόν, δεν υπάρχει ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Ασκεί πλήρη έλεγχο ο αυταρχικός Πρόεδρος της Τουρκίας, ο οποίος δεν θα αφήσει την ευκαιρία που του δόθηκε, με τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών, να περάσει ανεκμετάλλευτη, σημειώνουν οι πηγές.

Ο κ. Ερντογάν απαιτεί την παράδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών, που χαρακτηρίζει «πραξικοπηματίες», και δεν θα ησυχάσει μέχρι να τους συλλάβει και να τους δικάσει. Το θέμα αυτό χαρακτηρίζεται «ζήτημα τιμής» για τον Τούρκο πρόεδρο.

ΕΠΙΣΗΣ: Οι πηγές δεν αποκλείουν αύριο να προστεθεί στις κατηγορίες και αυτή της κατασκοπείας.

Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ένα μήνυμα στο twitter, που φέρεται να το έχει γράψει ο αρχηγός της ΜΙΤ, Hakan Fidan, περιπλέκει την κατάσταση σχετικά με τις προθέσεις της Τουρκίας για την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που αναμένεται να δικαστούν αύριο Δευτέρα από Τουρκικό δικαστήριο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε ξένη χώρα και της παράνομης εισόδου σε στρατιωτική περιοχή καθώς και άλλα μικρότερης σημασίας αδικήματα.

Στο μήνυμά του, ο Hakan Fidan φέρεται να γράφει τα εξής:

“Συνελήφθησαν 2 Έλληνες στρατιωτικοί που παραβίασαν τα σύνορα. Η Ελλάδα, που δεν μας επιστρέφει τους πραξικοπηματίες της 15 Ιουλίου, ξεκίνησε τις διαδικασίες για την επιστροφή τους. Στις Καστανιές 1 Ανθυπολοχαγός και 1 Υπαξιωματικός, εκτελώντας υπηρεσία περιπόλου, πέρασαν σε τουρκικό έδαφος”.

Πηγή: hellasjournal.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας