Αρχική » Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Έβρου στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη Σαμοθράκη

Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Έβρου στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη Σαμοθράκη

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς σχετικά με την ενδεχόμενη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Πέτροβιτς ζητά από τον Υπουργό να επισπευτούν από πλευράς Υπουργείου όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να μην αποκλειστεί ακτοπλοϊκά η Σαμοθράκη, γεγονός που θα δημιουργούσε επιπλέον σοβαρά προβλήματα στο ήδη επιβαρυμένο από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες νησί.

Η επιστολή κοινοποιείται στον Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Ελλάδας Νεκτάριο Σαντορινιό.

 

Η επιστολή:

ΘΕΜΑ: «Κίνδυνος διακοπής ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης»

 

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ.

Η Σαμοθράκη κινδυνεύει να αποκλειστεί ακτοπλοϊκά καθώς το μοναδικό πλοίο που εξυπηρετεί τη γραμμή με την Αλεξανδρούπολη, Ε/Γ/- Ο/Γ ΣΑΟΣ-ΙΙ Ν.Π. 10599,  διακόπτει τα δρομολόγια του.

Για το μείζον αυτό θέμα που προέκυψε, ενημερωθήκαμε σήμερα, με επείγον έγγραφο  του Δημάρχου Σαμοθράκης, στο οποίο αναφέρεται η αδυναμία αναβολής ακινησίας  του πλοίου, πέραν της 4ης Μαρτίου 2018. Επιπλέον, υπογραμμίζεται οτι, δεν είναι εφικτή η  αντικατάστασή  του με δρομολόγηση  του Ε/Γ/- Ο/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ, πλοίου της ίδιας εταιρείας, εφόσον ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί  από το Υπουργείο οι διαδικασίες που απαιτούνται για τη δρομολόγησή του.

Ειδικά μετά  από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το νησί, ενδεχόμενη διακοπή των δρομολογίων θα δημιουργήσει επιπλέον σοβαρά προβλήματα, που θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το ακριτικό νησί, το οποίο ως γνωστόν συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κύριε υπουργέ, ζητούμε να λάβετε άμεσα τα απαραίτητα μέτρα και να προβείτε στις δέουσες ενέργειες, ώστε να μην αποκλειστεί ακτοπλοϊκά η Σαμοθράκη.

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΒΡΟΥ

 

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας