Αρχική » Εύσημα στον σοφολογιώτατο

Εύσημα στον σοφολογιώτατο

από statusradio.gr
1 σχόλιο

Συνεχίζει, παρά τις όποιες πιέσεις (και όχι μόνο), ο σοφολογιώτατος Μέτσο Τζεμαλί το πνευματικό και θρησκευτικό του έργο, που δεν είναι άλλο από την αρμονική συμβίωση και συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στη Θράκη.

Η προσπάθεια αυτή μάλιστα αναδείχθηκε και επισημάνθηκε από τον πρέσβη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Αθήνα, στο πλαίσιο δεξίωσης που παρατέθηκε και στην οποία παραβρέθηκε ο μουφτής Κομοτηνής, συνοδευόμενος από τον μουφτή Ξάνθης.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε, «οι σοφολογιώτατοι μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή, κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, με αρκετούς εκπροσώπους και διπλωμάτες μουσουλμανικών χωρών και να ανταλλάξουν απόψεις μαζί τους. Ο εξοχότατος πρέσβης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν κ. Majid M. Shabestari ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους σοφολογιωτάτους μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης για την συμμετοχή τους στην δεξίωση, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του από την ενεργό και εξαιρετικά χρήσιμη συμμετοχή του σοφολογιώτατου Μουφτή Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλί στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ισλαμικών Δογμάτων, που πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως 7 Δεκεμβρίου 2017 στην Τεχεράνη».

Να σημειωθεί ότι οι μουφτήδες, στο πλαίσιο των επαφών τους, συναντήθηκαν και με τον μορφωτικό σύμβουλο της πρεσβείας του Ιράν στην Αθήνα κ. Μ. Αλί Χέλμι και τον ενημέρωσαν για τα θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας της θράκης. Ο σοφολογιώτατος μουφτής Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλί και ο σοφολογιώτατος μουφτής Ξάνθης κ. Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου προσκάλεσαν διπλωμάτες μουσουλμανικών χωρών στην περιοχή μας προκειμένου, μεταξύ των άλλων, να αποκτήσουν προσωπική άποψη για την επί δεκαετίες ειρηνική συμβίωση και συνύπαρξη του μουσουλμανικού και του χριστιανικού στοιχείου της θράκης, που αποτελεί πρότυπο προς μίμηση για πολλές χώρες του δυτικού και μουσουλμανικού κόσμου.

Πηγή εφημερίδα “ΤΟ ΠΑΡΟΝ”

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Ανώνυμος 20/03/2018 • 00:27 - 00:27

οταν υπαρχει ο αλληλοσεβασμος , προς τα πιστευω , ιδεολογικα και θρησκευτικα και αλληλοσεβασμος προς τις αξιες και τα δικαιωματα. Τοτε πιστευω οτι ολος ο κοσμος μας ανοικει, η πλαση εχει φτιαχτει για εμας

Απάντηση

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας