Αρχική » Αθωώθηκαν οι δυο Γερμανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν σε απαγορευμένη περιοχή στον Έβρο

Αθωώθηκαν οι δυο Γερμανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν σε απαγορευμένη περιοχή στον Έβρο

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Αθωώθηκαν οι δυο Γερμανοί δημοσιογράφοι από το Μονομελές Πλημελλιοδικείο Ορεστιάδας, όπου οδηγήθηκαν  με την κατηγορία της εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, μετά την σύλληψη τους χθες το απόγευμα στο χωριό Πραγγί Διδυμοτείχου.

Οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι, ένας  άνδρας 31 ετών και μία γυναίκα 32 ετών που εργάζονται στο γερμανικό δίκτυο ARD, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να κινούνται σε περιοχή που απαιτείται ειδική άδεια από την 16η  Μεραρχία Πεζικού και γι’ αυτό προχώρησαν στην σύλληψη τους και την προσαγωγή στο Α.Τ Διδυμοτείχου.

Το πρωί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στο αυτόφωρο όπου και δικάστηκαν. Υποστήριξαν ότι ετοίμαζαν ένα ντοκιμαντέρ για το κανάλι που εργάζονταν, το ARD, με θέμα τις διαδρομές που ακολουθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες επιστρέφοντας από την Γερμανία μέσω Ελλάδας και ποταμού Έβρου στις πατρίδες τους. Ισχυρίστηκαν ότι δεν είδαν την πρώτη απαγορευτική σήμανση και μόλις αντιήφθηκαν την δεύτερη αποφάσισαν να αποχωρήσουν, αλλά στο μεταξύ συνελήφθησαν απ’ τους αστυνομικούς.
Ακόμα, μέσω διερμηνέα που ορίστηκε αλλά και του δικηγόρου τους Δημήτρη Καδόγλου τον οποίο ΠΡΟΣΈΛΑΒΕ η γερμανική πρεσβεία της Αθήνας, τόνισαν ότι δεν είχαν κανέναν  δόλο, κατά λάθος βρέθηκαν στην απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και το δικαστήριο πείστηκε για τους ισχυρισμούς τους αθωώνοντας τους.
Αφέθηκαν ήδη ελεύθεροι και όπως δήλωσαν, αναχωρούν άμεσα από τον Έβρο και την Ελλάδα για την Γερμανία, μετά από αυτή την… περιπέτεια τους στην ελληνοτουρκική μεθόριο.
Πηγή: evros-news.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας