Αρχική » Με παραχωρήσεις δραστηριοτήτων η αξιοποίηση δέκα λιμανιών

Με παραχωρήσεις δραστηριοτήτων η αξιοποίηση δέκα λιμανιών

από statusradio.gr
0 σχόλιο

Τριάντα πέντε επενδυτικά σχήματα, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έχουν εκδηλώσει μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον τους για τα 10 περιφερειακά λιμάνια που βρίσκονται υπό τη διαχείριση του ΤΑΙΠΕΔ (Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλος, Ραφήνα, Λαύριο και Ελευσίνα).

Τις περισσότερες προτιμήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεντρώνουν τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Ηγουμενίτσας, του Βόλου και του Ηρακλείου.

Με τη διαδικασία των παραχωρήσεων δραστηριοτήτων θα γίνει η αξιοποίηση των 10 λιμανιών, ξεκαθάρισε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, προκειμένου να μην δημιουργηθούν μονοπωλιακές καταστάσεις.

Σύσκεψη στο υπουργείο | ΕΦ.ΣΥΝ.

Την Τρίτη αντιπροσωπεία του ΤΑΙΠΕΔ υπό τον πρόεδρο Αρη Ξενόφο παρουσίασε σε ειδική σύσκεψη με την πολική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας σχετική μελέτη την οποία εκπόνησαν ανεξάρτητοι σύμβουλοι με σκοπό τη διερεύνηση και την ανάδειξη των δυνατοτήτων κάθε Οργανισμού, ώστε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου να αποφασίσει τη στρατηγική και τα επόμενα βήματα ως προς την αξιοποίησή τους.

«Κυβέρνηση, ΤΑΙΠΕΔ και οι διοικήσεις των Οργανισμών Λιμένων θα συνεργαστούν για την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων» τόνισε στην «Εφ.Συν.» ο γενικός γραμματέας Λιμένων Χρήστος Λαμπρίδης.

 

πηγή: Εφημερίδα «Ελεύθερη Οικονομία»

Συντάκτης: Χριστίνα Παπασταθοπούλου

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας