Αρχική » Ο Ερντογάν έρχεται, αλλά δεν έχει “διευθετηθεί” η επίσκεψη στη Θράκη

Ο Ερντογάν έρχεται, αλλά δεν έχει “διευθετηθεί” η επίσκεψη στη Θράκη

από statusradio.gr
0 σχόλιο

 

Πριν από πέντε μέρες έγινε γνωστή η ημερομηνία επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Τάγιπ Ερνιογάν στην Αθήνα, στις 7 και 8 Δεκεμβρίου. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου έκανε την ανακοίνωση από την Αγκυρα. Στην Αθήνα όμως γίναμε κοινωνοί ενός ακόμα επεισοδίου διπλωματικού παραλογισμού. Τis μέρες που ακολούθησαν δεν υπήρξε η παραμικρή επιβεβαίωση της… είδησης που έβγαλε ο κ. Τσαβούσογλου. Μόλις την Παρασκευή υπήρξε μια off the record πληροφόρηση για την επίσκεψη.

Πρόκειται για έναν ακόμη χειρισμό που δεν έχει προηγούμενο στα διπλωματικά χρονικά. Συνήθως μια επίσημη επίσκεψη ανακοινώνεται ταυτόχρονα και από τις δύο ενδιαφερόμενες πλευρές. Εδώ έχουμε την περίπτωση η πρόσκληση να γίνεται από την ελληνική κυβέρνηση και ο προσδιορισμός της ημερομηνίας επίσκεψης από τον… καλεσμένο της άλλης πλευράς!

Οπως ήταν αναμενόμενο, τις μέρες που ακολούθησαν την ανακοίνωση της ημερομηνίας επίσκεψης του κ. Ερντογάν στην Ελλάδα, το ενδιαφέρον υπήρξε μεγάλο. Ομως οι ενδιαφερόμενοι συνάνιησαν… τοίχο τόσο στο Μαξίμου όσα και στο υπουργείο Εξωτερικών. Σιγή ιχθύος! Οι ενδιαφερόμενοι από τα μεσα ενημέρωσης για διαπιστεύσεις περίμεναν με το ακουστικό στο χέρι. Οσοι προσέφυγαν στο Προεδρικό Μέγαρο για να πληροφορηθούν πότε θα συναντήσει τον κ. Ερντογάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος εισέπραξαν το «περιμένετε, και εμείς το ίδιο κάνουμε». Το θέμα είναι ότι για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση έσπευσε να «κλείσει» μια συνάντηση υψηλού επιπέδου χωρίς να ξεκαθαρίσει εξαρχής τns λεπτομέρειες.

Και η πιο σημαντική από αυτές έχει vα κάνει με τη βούληση του Τούρκου προέδρου να επισκεφθεί τη Θράκη. Η Αγκυρα έβαλε δύσκολα στην Αθήνα και ξεκίνησε ένας αθέατος μαραθώνιος διαβουλεύσεων για το επίμαχο θέμα. Αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος της εμπλοκής, που εμπόδισε την κυβέρνηση να επιβεβαιώσει την επίσκεψη και -ακόμα περισσότερο- να δημοσιοποιήσει το πρόγραμμα συναντήσεων του κ. Ερντογάν με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία. Βεβαίως, αυτό δεν εμπόδισε τον κ. Τοαβούσογβλου να σπεύσει να κάνει δηλώσεις και να «κλειδώσει» την ημερομηνία επίσκεψης του Τούρκου προέδρου για την ερχόμενη Πέμπτη, φέροντας την Αθήνα προ τετελεσμένων γεγονότων.

Ετσι, η κυβέρνηση βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, προσπαθώντας εκ των υστέρων να επιλύσει με συμβιβαστικό τρόπο το θέμα της επίσκεψης Ερντογάν στη Θράκη. Στην άτυπη ενημέρωση από το Μαξίμου την περασμένη Παρασκευή η επίμαχη επίσκεψη επιβεβαιώθηκε. Οι φωνές μέσα στην κυβέρνηση που έφεραν αντιρρήσεις πνίγηκαν.

Πηγή: Εφημερίδα “ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

7ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Συνόρων
(απέναντι από το αεροδρόμιο)
Τ.Θ.: 1609
Τ.Κ.: 681 00, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. Κέντρο: 25510 33000
e-mail: info@statusradio.gr

Κατεβάστε το Status Radio 94.2:

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγκαταστήστε τον Status Radio στην συσκευή σας